Nik neveril, že Roden vezme rolu v seriáli! Teraz sú tu Princípy slasti

Medzinárodný koprodukčný detektívny seriál Princíp slasti vznikal na známych miestach v Prahe, Varšave a Odese. Vo výnimočnom projekte sa objavujú známi českí, poľskí i ukrajinskí herci.

03.10.2019 08:00
Hlavnú rolu českého vyšetrovateľa v... Foto:
Hlavnú rolu českého vyšetrovateľa v medzinárodnom seriáli Princípy slasti stvárnil Karel Roden.
debata

Prvý diel desaťdielneho seriálu poľského režiséra Dariusza Jablonského natočeného podľa scenára Macieja Maciejewského uvedie Česká televízia (ČT) 14. októbra.

„Podobný seriál tu zatiaľ nebol. Jedná sa o kriminálku odohrávajúcu sa súčasne v troch krajinách v priebehu iba desiatich dní a nocí. Tí najlepší herci z týchto regiónov tak mali možnosť hrať vo svojom rodnom jazyku. Vyšetrujú záhadné vraždy mladých žien, vedúce hlboko do sveta patriarchálnej nadvlády nad ženami. Tri rôznorodé mesta potom ponúkajú pozoruhodnú lokalitu k rozprávaniu pútavého deja,“ uviedol režisér Jabłoński.

Do vyšetrovania, ktoré sa začína objavom loďky na Odeskom pobreží s mŕtvym dievčaťom, ktorému chýbajú paže, sa v seriáli púšťajú traja úplne odlišní vyšetrovatelia v podaní Karla Rodena, Małgorzaty Buczkowskej a Sergeja Strelnikova. Pražská časť príbehu ponúkne množstvo známych tvárí vrátane Krištofa Hádka, Ani Geislerovej, Marka Taclík, Roberta Mikluš, Lucie Zedníčkovej alebo Martina Fingera.

Herečka Małgorzata Buczkowská na zábere zo... Foto: Česká televize/Apple Film
Herečka Małgorzata Buczkowská na zábere zo seriálu Princípy slasti. Herečka Małgorzata Buczkowská na zábere zo seriálu Princípy slasti.

„Projekt ma oslovil vďaka medzinárodnej spolupráci, spoznám nových ľudí. Vízia pána režiséra ma zaujala, súčasné detektívky veľmi nemusím, ale tu sa mi páči, že počas desiatich dielov sleduje divák vyšetrovanie iba jedného prípadu,“ uviedol Roden, predstaviteľ vyšetrovateľa Viktora Seiferta.

„Bolo veľmi príjemné pracovať s mojimi obľúbenými českými hercami a herečkami. Pre takú Aňu Geislerovú som hľadal úlohu snáď tridsať rokov, bolo mojím snom s ňou pracovať. Tiež sa nám podarilo dolapiť Karla Rodena, aj keď nikto v Čechách neveril, že vezme úlohu v seriáli,“ povedal režisér Jabłoński.

Podľa tvorcov po úspešných tuzemských detektívnych seriáloch, ale aj populárnych severských kriminálkach prichádza sebavedomá moderné stredoeurópska detektívka. „Dômyselný scenár veľmi prirodzene posúva dej príbehu z Odesy do Varšavy a Prahy. Ďalšími dôvodmi, prečo do takéhoto projektu vstúpiť, bola možnosť zostaviť medzinárodný štáb tvorcov z troch rôznych štátov, do hlavných úloh obsadiť plejádu českých, poľských a ukrajinských hereckých hviezd a natáčať na veľmi atraktívnych miestach. Toto všetko dohromady, prinesie na obrazovky síce náročnú, ale divácky pôsobivú a veľa napínavú podívanú,“ podotkla kreatívna producentka Českej televízie Kateřina Ondřejková.

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #Anna Geislerová #Karel Roden #česká televize #Princípy slasti

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...