Luke Perry sa svojich narodenín nedožil! V piatok by oslávil 53 rokov

Ako blesk z jasného neba filmový svet zasiahla v marci správa, že tínedžerský idol, slávny a obdivovaný Dylan zo seriálu Beverly Hills 90210, herec Luke Perry, zomrel. V piatok, 11. októbra, by oslávil 53. narodeniny.

11.10.2019 02:00
Luke Perry Foto: ,
Herec Luke Perry v New Yorku v roku 2001.
debata

Perry sa v Beverly Hills 90210 objavoval od začiatku v roku 1990 až do konca pôvodného projektu v roku 2000. Perry hral v seriáli komplikovaného playboya a surfera Dylana, ktorý mal problémy s alkoholom, drogami aj láskou. Vášnivý vzťah prežíval s Brendou (Shannen Dohertyová), ale začal si aj s jej kamarátkou Kelly (Jennie Garthová).

Americký herec Luke Perry zomrel vo veku 52 rokov. Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Luke Perry Americký herec Luke Perry zomrel vo veku 52 rokov.

Od novembra 1995 až do novembra 1998 však mal v seriáli prestávku. Opustil ho, pretože nechcel zostať zaškatuľkovaný v úlohe Dylana, veľmi sa mu však nedarilo. Objavil sa napríklad v menšej úlohe v sci-fi Luca Bessona Piaty element (1997). Účinkoval aj vo viacerých ďalších seriáloch a filmoch, žiadna z postáv mu však už nepriniesla taký ohlas ako Dylan.

V poslednom čase sa mu herecky začalo opäť dariť a slávil úspechy v úlohe otca Archieho Andrewsa (K.J. Apa), hlavnej postavy tínedžerskeho hitu, seriálu Riverdale. Perryho odchod zo seriálu sa však odohral len teraz, v 4. sérii. Scenáristi boli nútení vymyslieť smrť aj seriálovej postave, ktorú Perry stvárňoval.

Jason Priestley (vľavo) a Luke Perry na zábere... Foto: SHUTTERSTOCK
Jason Priestley a Luke Perry Jason Priestley (vľavo) a Luke Perry na zábere z roku 1992.

Perry utrpel vo februári masívnu mŕtvicu, na následky ktorej o pár dní nato (4. marca) zomrel v nemocnici v kalifornskom Burbanku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Beverly Hills 902 10 #Luke Perry

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...