Priateľstvo muža a ženy je často viac ako láska, tvrdí Dang Van a Makranský

Slovenská herečka Romana Dang Van a herec Peter Makranský sa počas práce na muzikáli West Side Story pod vedením režiséra Jána Jackuliaka jednoznačne zhodli, že priateľstvo medzi ženou a mužom často znamená omnoho viac a je oveľa silnejšie ako samotná zaľúbenosť.

14.10.2019 13:00
debata
Herečka Romana Dang Van. Foto: Profimedia
Herečka Romana Dang Van. Herečka Romana Dang Van.

„Je niečo krásne nájsť si s niekým v živote také silné puto. Je to vlastne základ každého vzťahu, bez kamarátstva to proste nejde,“ skonštatovala v rozhovore Dang Van, ktorá v nedeľu odohrala v ružinovskom Dome kultúry prvú premiéru nového titulu.

„Láska nie je iba o tom zaľúbení, ale hlavne o najväčšom priateľstve, že tomu dievčaťu dokážete povedať všetko, smejete sa spolu, srandujete, milujete sa… To je to krásne,“ dodal Makranský, ktorý v alternácii s Tomášom Palonderom v muzikáli stvárňuje hlavnú mužskú postavu. „Som rád, že sa mi to podarilo ešte relatívne mladému,“ zasmial sa.

„Tony je krásna postava, je mi sympatický. Nie je to len romanticky spievajúci týpek, ale normálny inteligentný chalan, ktorý má svoje problémy, všetko sa mu melie v hlave, všetko by rád vyriešil a nedá sa len tak obabrať. Zároveň je to tvrďas, frajer ulice a najväčší bitkár, je temperamentný a aj tak trošku samotár. Má síce kamarátov, no chýba mu láska… A zrazu ju stretne, zrazu do toho spadne a bráni sa tomu, nevie, čo sa to deje, navyše zistí, že to dievča je z iného klanu… Nevie to pochopiť, no láska je silnejšia ako on… Je to taká pravdivá postava, do ktorej sa netreba nejako veľmi štylizovať, len jej treba uveriť a spriateliť sa s ňou,“ priblížil sympatický herec.

Pre Dang Van bolo zahrať si vo West Side Story Mariu dlhé roky najväčším snom. „Som veľmi šťastná, že ma Janko do tejto úlohy obsadil. Mala som asi 16 rokov, keď robili konkurz na postavu Marie na Novej scéne, vtedy to režíroval Ďurovčík, už som to mala aj nacvičené, veľmi som túžila zahrať si ju, no strašne som ochorela a na žiadny konkurz som ísť nemohla. Dlhé roky som bola sklamaná, myslela som si, že musím asi odísť do zahraničia, ak ten muzikál chcem niekde robiť, no ono si ma to nejako počkalo, dozrel čas a našlo si ma to aj doma. Som nesmierne vďačná, aj keď je to čo sa spevu týka veľmi náročné dielo,“ poznamenala herečka, ktorá sa v úlohe Marie alternuje so Silviou Soldanovou.

Muzikál uvedú v ružinovskom Dome kultúry najbližšie v pondelok večer a budúci utorok a stredu.

debata chyba
Viac na túto tému: #priateľstvo #Peter Makranský #Romana Dang Van

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...