Požiar v Notre-Dame na obrazovkách! Francúzi chystajú dramatický seriál

Francúzska filmárska skupina Pathé pripravuje v spolupráci s ďalšími spoločnosťami miniseriál o požiari, ktorý pred polrokom zdevastoval parížsku katedrálu Notre-Dame.

17.10.2019 00:00
debata
Pohľad na katedrálu Notre-Dame po požiari. 16.... Foto: SITA/AP, Christophe Ena
požiar paríž francúzsko katedrála notre-dame Pohľad na katedrálu Notre-Dame po požiari. 16. Apríla 2019.

V pondelok to uviedol web magazínu Variety. Televízny projekt zatiaľ nemá meno ani dátum uvedenia a údajne je v „ranných fázach vývoja“. Podľa denníka Le Figaro ho diváci pravdepodobne uvidia v roku 2021.

Plamene zachvátili jednu z dominánt hlavného mesta Francúzska večer 15. apríla a uhasiť sa ich podarilo až v skorých ranných hodinách ďalšieho dňa. Požiar úplne zničil strechu a drevenú vežičku nad krížením lodí gotického chrámu a zanechal po sebe veľkú dieru v klenbe hlavnej lodi. Jeho príčina ani po šiestich mesiacoch nie je celkom jasná, podľa vyšetrovateľov ale oheň nebol založený úmyselne.

Scenár chystanej minisérie sa bude opierať o investigatívnu prácu denníka The New York Times, pričom americký denník sa podieľa aj na jeho tvorbe, uvádza Variety. Ako zdroj inšpirácie vraj producenti zmienili tohtoročný seriál Černobyľ od americkej televízie HBO, ktorý zachytáva explóziu reaktora sovietskej jadrovej elektrárne z pohľadu najrôznejších postáv.

„Notre-Dame je viac než len stavba. Je to miesto, kde sa zrodil Paríž, a je súčasťou duše mesta. Táto dramatická séria vyrozpráva pravdivý príbeh toho, čo sa onej zdrvujúcej noci stalo, ale nie je to len o udalostiach 15. apríla,“ povedal Philippe Rousselet, ktorého spoločnosť Vendôme Group sa na príprave projektu podieľa.

V seriáli by sa malo hovoriť predovšetkým anglicky, niektoré postavy ale budú v záujme zvýšenia autenticity hovoriť aj inými jazykmi. Podľa Le Figaro bude mať štyri až šesť epizód.

debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #príprava #seriál #Televízia #požiar v Notre-Dame

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...