Večne bláznivá Ally McBeal oslavuje! Calista Flockhart stihla toho dosť

Calista Flockhart, ktorá 11. novembra oslavuje 55. narodeniny, sa už asi nikdy nezbaví nálepky bláznivej právničky Ally McBealovej z rovnomenného televízneho seriálu.

11.11.2019 00:00
debata
Manželský pár Harrison Ford a Calista Flockhart. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Harrison Ford a Calista Flockhart Manželský pár Harrison Ford a Calista Flockhart.

Pred Ally bola pritom len jednou z nie veľmi známych herečiek, z jej kariéry pred seriálom stojí za zmienku snáď len film Vtáčia klietka s Robinom Williamsom v hlavnej úlohe. Príbehy nekonvenčnej bostonskej advokátky, ktoré sa na obrazovkách americkej televízie Fox prvýkrát objavili v septembri 1997, ju ale katapultovali na vrchol rebríčkov popularity.

Calista Flockhart sa narodila 11. novembra 1964 v Illinois a k herectvu sa dostávala pomaly. Vyštudovala umenia na Rutgersovej univerzite v New Jersey a potom sa presťahovala do New Yorku, kde sa živila ako lektorka aerobiku alebo čašníčka.

Rok 1997: Calista Flockhart na zábere zo...
Rok 1998: Herečka Calista Flockhart na...
+17Rok 1999: Herečka Calista Flockhart na...

Hereckú dráhu začínala v divadle, kde zaujala v Troch sestrách a na Broadwayi debutovala vo Sklenenom zverinci. Pri filme sa blysla v dráme Opilci (1995) alebo v komédii Vtáčia klietka (1996), už po štarte Ally sa objavila aj vo filmovej verzii Shakespearovho Sna noci svätojánskej (1999). Vo filme sa naposledy objavila v roku 2005 ako hlavná postava hororu Nepremožiteľné zlo. V posledných rokoch je vidieť hlavne v seriáli Supergirl.

Flockhartová si v roku 2001 adoptovala desaťdňového chlapca Liama, od roku 2002 je partnerkou Harrisona Forda, ktorého si vzala v roku 2010. V roku 2006 po prvý raz priznala, že pri nakrúcaní slávneho televízneho seriálu Ally McBealová trpela anorexiou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #jubileum #Calista Flockhart #Ally McBeal

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...