Krásna Olga Kurylenko oslavuje! Poplietla hlavu Bondovi, dobyla aj módny svet

Modelka a herečka ukrajinského pôvodu Olga Kurylenko oslávi štyridsiatku, preslávila sa na mólach aj vo filmoch. Dlhonohá brunetka s veľkými očami má na svojom konte už cez 20 filmov.

14.11.2019 00:00
debata
Ukrajinská rodáčka, herečka Olga Kurylenko na... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Ukrajinská rodáčka, herečka Olga Kurylenko na londýnskej premiére. Ukrajinská rodáčka, herečka Olga Kurylenko na londýnskej premiére.

Diváci mohli doposiaľ vidieť krásnu hnedovlásku vo filmoch ako Paríž, milujem Ťa alebo si ju pamätajú ako Bond girl zo snímky Quantum of Solace po boku Daniela Craiga.

Kurylenko vyrastala v Berďansku s 140 000 oby­vateľmi na brehu Azovského mora na juhovýchodnej Ukrajine. Svoju hereckú kariéru začala ako malé dievčatko v školskom súbore, kedy (ešte v časoch bývalého Sovietskeho zväzu) hrala mladú manželku Deda Mráza.

Herečka Olga Kurylenko pózuje v šatách s...
Herečka Olga Kurylenko pózuje fotografom.
+17Ukrajinská rodáčka, herečka Olga Kurylenko na...

Jej hviezda začala stúpať po tom, čo ju ako šestnásťročnú objavil v metre v Moskve, kde bola na prázdninách, vyhľadávač modeliek. Presťahovala sa do Paríža, kde pracovala v modelingovej agentúre, a potom začala kariéru herečky. Vo Francúzsku získala v roku 2001 občianstvo, v roku 2009 sa odsťahovala do Londýna.

Kurylenko sa objavila na obálkach časopisov Vogue či Elle, stala sa tvárou mnohých značiek a vystupovala aj v reklamách.

Zľava: Barbara Brocolli, Daniel Craig, Olga... Foto: SITA
Zľava: Barbara Brocolli, Daniel Craig, Olga Kurylenko a Marc Forster Zľava: Barbara Brocolli, Daniel Craig, Olga Kurylenko a Marc Forster - delegácia filmu Quantum of solace na premiére v Sydney v roku 2008.

Popri bondovke Quantum of Solace hrala napríklad vo filme Zem zabudnutia, ktorý rozpráva o následkoch, aké zanechala černobyľská jadrová katastrofa z roku 1986 v dušiach ľudí, v akčnom sci-fi Nevedomie s Tomom Cruisom a Morganom Freemanom alebo v komédii Johnny English opäť zasahuje s Rowanom Atkinsonom v hlavnej úlohe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #modeling #film #Olga Kurylenko #jubileá hviezd

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...