Pauhofová v novinke HBO: Skáče z vlaku a drámu prežíva najmä vo vnútri

Televízni diváci sa opäť dočkajú Slovenky Táni Pauhofovej v ambicóznom televíznom projekte. Reč je o miniseriáli Bez vedomia z produkcie HBO.

17.11.2019 00:00
Táňa Pauhofová Foto:
Herečka Táňa Pauhofová na archívnom zábere.
debata

Slovenská herečka, ktorá v minulosti s televíziou spolupracovala na seriáli Horiaci ker, sa opäť vracia do dôb komunizmu. Tentoraz ako huslistka Marie, ktorá sa krátko pred revolučnými udalosťami v roku 1989, vracia z dlhoročného exilu v Londýne do rodnej krajiny. Zmiznutie jej manžela a následne hľadanie, ktoré musí sama podstúpiť, však prináša množstvo zvratov a tiež tvorí hlavnú dejovú líniu seriálovej kostry.

„Mala som pocit, že postava Marie je výnimočná práve tým, že vôbec nie je výnimočná a že nie je nijakým spôsobom hlavným hýbateľom toho deja, je cez ňu len rozprávaný kus príbehu. A práve vďaka tomu, vďaka tej nevýnimočnosti, sa s ňou môže divák stotožniť. To, čo jej, sa môže stať hocikomu z nás a kedykoľvek, nielen v 89-tom,“ povedala herečka,ktorá sa pri stvárnení Marie zameriavala predovšetkým na to, čo najviac ju pošpiniť a poľudšiť.

„Chcela som, aby to bola normálna žena a zároveň, aby divák mal tých šesť dielov pocit, že ho to ešte cezo mňa baví sledovať, že mu nezačnem po treťom dieli liezť na nervy, že tam furt len niekde behám a púlim oči a ničomu nerozumiem… Zároveň mám pocit, že ona, napriek tomu, že nie je hlavnou hýbateľkou deja, je v tom celom veľmi aktívna. Práve tá strata istôt a bezpečia a to, že je konfrontovaná sama so sebou, s kým to vlastne je a čo vlastne pozná a nepozná a čo má s tými informáciami, ktoré sa dozvedá, urobiť, práve to je veľmi aktívne, vnútorne aktívne. Neprejavuje sa to v žiadnej veľkej akcii, aj keď vyskočím z vlaku a tak… To je asi to najakčnejšie, čo ma tam čaká,“ zasmiala sa herečka.

„No najviac dramatických vecí sa tam odohráva vo vnútri, a to je to, s čím sa môže divák najviac stotožniť. Fakt, je to absolútne uveriteľné a myslím si, že strata istôt a pocit identifikácie seba s niečím, s niekým, cez vzťahy, cez to, čo poznáme, cez svoj domov, je témou každého z nás kedykoľvek,“ poznamenala Pauhofová.

V seriáli Bez vedomia hrá Táňa Pauhofová... Foto: HBO
bez vedomia V seriáli Bez vedomia hrá Táňa Pauhofová huslistku Máriu.

Okrem Pauhofovej si v projekte zahral napríklad Martin Myšička, Kristýna Podzimková, Lenka Vlasáková či britská herečka Hattie Morahan. Scenár napísal Ondrej Gabriel a o réžiu sa postaral Ivan Zachariáš. Prvé dve časti Bez vedomia uviedli na medzinárodných filmových festivaloch v Karlových Varoch a v Toronte, kde novinku prijali s veľmi priaznivým ohlasom. Seriál okrem toho získal čestné uznanie medzinárodnej poroty festivalu Serial Killer v Brne.

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #seriál #postava #Táňa Pauhofová #Bez vedomia

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...