Kráľovná Alžbeta či princ Charles v seriáli! Vyšla podoba hercov? Posúdťe...

Fanúšikovia seriálu The Crown z prostredia britskej kráľovskej rodiny sa dočkali. V nedeľu mala na Netflixe premiéru tretia séria. A podoby hercov s reálnymi predobrazmi niekedy naozaj vyrazia dych.

18.11.2019 00:00
debata
Herečka Helena Bonham Carter (vľavo) stvárnila...
Herec Jason Watkins (vpravo) stvárnil britského...
+5Herečka Olivia Colman (vľavo) stvárňuje v novej...

Hlavnú úlohu tvorcovia tentoraz prisúdili herečke Olivii Colmanovej, aktuálnej držiteľke Oscara. Stvárnila britskú panovníčku v období 60-tych a 70-tych rokov, teda ďalších dekádach jej panovania od korunovácie a nástupu na trón v roku 1953.

Producenti a zástupcovia projektu sa rozhodli ísť touto cestou namiesto komplikovaného maskovania pôvodnej herečky, keďže v prvých dvoch sériách stvárňovala ústrednú postavu Britka Claire Foy. Rovnakým spôsobom sa postupovalo aj pri preobsadzovaní ďalších postáv.

Herečku Vanessu Kirbyovú, ktorá stvárňovala princeznú Margaret, tak stvárňuje aktuálne Helena Bonham Carter a manžela kráľovnej, princa Philipa si zahral po Mattovi Smithovi Tobias Menziel.

V seriáli nechýbajú ani ďalšie známe tváre z britskej kráľovskej rodiny či politického života a celkom logicky sa tak divák neubráni porovnávaniu s historickým predobrazom. Prinášame porovnanie osmičky hlavných seriálových postáv so skutočnými vzormi. Všetky nájdete v galérii vyššie.

V ankete môžete zahlasovať, ktorá premena vyšla najlepšie.

Olivia Colman ako kráľovná Alžbeta II.

zväčšiť Herečka Olivia Colman (vľavo) stvárňuje v novej... Foto: SITA/AP
Herečka Olivia Colman (vľavo) stvárňuje v novej sérii The Crown kráľovnú Alžbetu II. Vpravo archívny záber skutočnej kráľovnej z roku 1973. Herečka Olivia Colman (vľavo) stvárňuje v novej sérii The Crown kráľovnú Alžbetu II. Vpravo archívny záber skutočnej kráľovnej z roku 1973.

Helena Bonham Carter ako princezná Margaret

zväčšiť Herečka Helena Bonham Carter (vľavo) stvárnila... Foto: SITA/AP
Herečka Helena Bonham Carter (vľavo) stvárnila princeznú Margaret v tretej sérii projektu Th Crown. Na zábere vpravo princezná Margaret v roku 1966. Herečka Helena Bonham Carter (vľavo) stvárnila princeznú Margaret v tretej sérii projektu Th Crown. Na zábere vpravo princezná Margaret v roku 1966.

Jason Watkins ako premiér Harold Wilson

zväčšiť Herec Jason Watkins (vpravo) stvárnil britského... Foto: SITA/AP
Herec Jason Watkins (vpravo) stvárnil britského premiéra Harolda Wilsona. Vľavo záber z roku 1966, keď Wilson otváral ministerskú konferenciu Commonwealthu. Herec Jason Watkins (vpravo) stvárnil britského premiéra Harolda Wilsona. Vľavo záber z roku 1966, keď Wilson otváral ministerskú konferenciu Commonwealthu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Helena Bonham Carter #premeny #kráľovná Alžbeta II. #The Crown #Olivia Colman

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....