Ešte stále! Rachel, Joey a ďalší vďaka Priateľom denne zarábajú ohromnú sumu

Priatelia patrili svojho času k najsledovanejším seriálom vôbec.

03.12.2019 00:00
seriál priatelia, priatelia, friends, Foto:
Seriál Priatelia a jeho hlavní predstavitelia.
debata

A tomu zospovedali aj príjmy šestice hlavných predstaviteľov – Courteney Coxovej (55), Jennifer Anistonovej (50), Lisy Kudrowovej (56), Mattthewa Perryho (50), Davida Schwimmera (53) a Matta LeBlanca (52). Komediálny seriál z nich v rokoch 1994 až 2004 spravil medzinárodné hviezdy s neuveriteľnou popularitou po celom svete.

Seriál – v origináli Friends – sa od svojho prvého uvedenia na obrazovky stal fenoménom. Skupina mladých Newyorčanov, ktorá sa zrodila v hlavách scenáristov Davida Cranea a Marty Kauffmanovej, ovplyvňovala účesy, obliekanie aj spôsoby správania mnohých ľudí.

Keď sa natáčanie v roku 1994 začínalo, brali herci 22 500 dolárov za diel, s rastúcou popularitou aj ziskov štúdia sa odmena postupne zvýšila. V deviatej a desiatej sezóne si tak každý z hercov, ktorí o honorároch vyjednávali spoločne, prišiel už na milión dolárov za epizódu. Televízii sa to stále oplatilo, inzerenti totiž boli ochotní zaplatiť za polminútovou reklamu až dva milióny dolárov.

Herci na svojich niekdajších postavách zarábajú dodnes, keďže mnohé televízie vysielajú reprízy Priateľov stále dookola. Ako píše „USA Today“, na účte každého predstaviteľa Priateľov „pristane“ za rok 19 až 20 miliónov dolárov – čo znamená, že každý deň im slávny seriál prinesie 52 000 dolárov vo forme tantiémov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zárobky #priatelia

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....