Zúfalka Hatcher oslavuje. Po Supermanovi aj Bondovi prišiel najväčší úspech

Americká filmová herečka Teri Hatcher, ktorá sa narodila 8. decembra 1964, je divákom známa predovšetkým ako predstaviteľka jednej z ústredných postáv seriálu Zúfalé manželky.

09.12.2019 10:00
debata
Rok 1997: Herečka Teri Hatcher v úvode kariéry. Foto: SHUTTERSTOCK
Rok 1997: Herečka Teri Hatcher v úvode kariéry. Rok 1997: Herečka Teri Hatcher v úvode kariéry.

Milovníci bondoviek si ju tiež možno vybavia v úlohe manželky zloducha Elliota Carvera zo snímky Zajtrajšok nikdy neumiera. Rodáčka z Kalifornie sa začala pred kamerou objavovať v polovici 80. rokov. Ako väčšina debutujúcich hercov sa uplatnila najprv vo vedľajších úlohách v televíznych seriáloch, okrem iného v akčnej sérii MacGyver.

V roku 1992 sa dostala do finále kastingu na hlavnú ženskú hrdinku sitkomu Som do teba blázon. Tvorcovia dali prednosť Helen Huntovej. Ako isté odškodnenie mohla Hatcher vnímať fakt, že nasledujúci rok získala rolu novinárky Lois Laneovej v seriáli o Supermanovi. Vďaka nej sa prvýkrát dostala do povedomia divákov i filmových tvorcov. Jeden z nich, režisér Roger Spottiswoode, neskôr Hatcherovej ponúkol životnú šancu v už spomínanom filme o agentovi 007.

Herečka Teri Hatcher. Foto: SITA/AP, John Shearer
Teri Hatcher Herečka Teri Hatcher.

Vrcholom doterajšej hereckej kariéry Teri Hatcherovej ale bola rola Susan Mayerovej v populárnom televíznom seriáli Zúfalé manželky, ktorý s humorným nadhľadom popisuje život žien na typickom americkom predmestí. Vďaka nemu získala Hatcher v roku 2005 Zlatý glóbus v kategórii najlepšia herečka v hudobnej alebo komediálnej úlohe. Ten istý rok a v rovnakej kategórii ju ocenil aj americký herecký zväz Screen Actors Guild.

Posledný diel seriálu Zúfalé manželky vysielal americký kanál ABC v máji 2012. Už dlho predtým sa ale v médiách špekulovalo, že medzi Hatcherovou a predstaviteľkami ďalších „zúfaliek“ to značne škrípe. Možno aj preto Teri Hatcher na svoj vtedajší úspech doteraz nedokázala nadviazať. Bola dvakrát vydatá, má dcéru.

Rok 1998: Herečka Teri Hatcher s vtedajším...
Teri Hatcher v roku 2005 počas udeĺovania cien...
+8Rok 1997: Herečka Teri Hatcher v úvode kariéry.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #narodeniny #Teri Hatcher #Zúfalé manželky #jubileá hviezd

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...