Svátková predstavila film Môj príbeh: Vyberám si role, ktorým rozumiem

Môj príbeh je názov nového českého celovečerného hraného filmu, ktorý podľa skutočného životného príbehu nakrútil režisérsky tandem Libor Adam a Hana Hendrychová.

18.12.2019 03:56
debata
Herečka Vlastina Svátková na slovenskej... Foto: KATARINA HARSANYOVA
Herečka Vlastina Svátková na slovenskej premiére novinky Môj príbeh. Herečka Vlastina Svátková na slovenskej premiére novinky Môj príbeh.

Hlavnú úlohu romantickej drámy, ktorá vznikla podľa románovej predlohy Calaway Zory Castillo, stvárnila pôvodom slovenská herečka a spisovateľka Vlastina Svátková. Film mal v pondelok slávnostnú premiéru v Bratislave.

„Je to príbeh jednej baletky, ale mohol by to byť príbeh ktorejkoľvek z nás, ktorá si zle vybrala, nie úmyselne, mala k tomu predispozíciu tým, že jej zomrela mamina, otec bol starší, nezvládol ju vychovávať, vychovávala ju teta,“ uviedla Svátková, ktorú si aj slovenskí diváci môžu pamätať z úspešnej snímky Gangster Ka, kde si zahrala po boku Hynka Čermáka, hrala tiež v titule Ženy v pokušení a seriáli Prvá republika. V minulosti sa objavila aj v bondovke Casino Royale a iných zahraničných produkciách.

V novinke Môj príbeh stvárňuje ženu, ktorej súhra udalostí zmení dráhu úspešnej baletky v trosku bojujúcu o holý život. „Túžila po veľkej láske. To, čo sa jej nedostalo v detstve, celý život hľadala a natrafila hneď na prvého chlapa, ktorý ju zahrnul komplimentmi, a vôbec nevnímala, že by to mohla byť manipulácia alebo klamstvo,“ priblížila emotívny a silný film s témou domáceho násilia, ktorý však ukáže aj silu priateľstva a lásky. „Vyberám si role, ktorým rozumiem, snažím sa do nich dávať aj niečo z vlastnej skúsenosti, lebo si myslím, že divák vždy pozná, keď je herec autentický, vie, čo hrá a rozumie tomu,“ prízvukuje 37-ročná rodáčka z Myjavy.

Romantická dráma rozpráva príbeh mladej talentovanej Elizabeth, ktorá rezignuje na úspešnú kariéru baletky pre osudovú lásku. Muž jej srdca má však dvojakú tvár, a tak Elizabeth v jedinom okamihu stratí úplne všetko. Čo sa však zdalo byť koncom, môže byť i novým začiatkom. S pomocou tety Marie, ktorá bola celý život jej oporou, a štyroch kamarátok začína hľadať cestu k novému životu a aj vieru v samú seba. Elizabeth dostáva druhú šancu na skutočné šťastie a skutočnú lásku.

„Je tam nádherné ukázané, ako vstala ako Fénix z popola a znova narovnala polámané krídla, aj vďaka priateľkám a novým vzťahom, ktoré dovtedy nepoznala, lebo bola izolovaná,“ poznamenala Svátková k filmovej Eli. „Otvárajú sa jej v živote nové obzory, začala byť humorná a sarkastická, čo som si tam sama vymyslela,“ priznala svoj podiel na scenári, ktorý napísali podľa knihy Zory Castillo producentka filmu Pavla Krečmerová spolu s režisérom Liborom Adamom.

„Žena, keď príde o všetko, nemôže sa potom ľutovať, naopak zosilnieme vnútorne. Odráža sa to napríklad v sarkazme voči sebe. Už sa tak neriešime, nie sme plačky, ktoré by sa zrazu zrútili z každej veci. Sme pevné v tom, že si už vieme zo seba urobiť srandu, lebo vieme, čo je v živote dôležité,“ uzavrela Svátková.

Herečky Zuzana Norisová (vľavo) a Vlastina...
Herečka Vlastina Svátková na slovenskej...
+2Tvorcovia uviedli v slovenskej premiére novinku...

V ďalších postavách snímky Môj príbeh sa predstavia Vilma Cibulková, Saša Rašilov, Tereza Kostková, Pavel Křiž, Zuzana Norisová, Nela Boudová, Milan Kňažko, Míra Nosek, Alžbeta Stanková, Martin Stránský a iní. Film vstúpi do slovenskej kinodistribúcie 26. decembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #žena #rola #baletka #Vlastina Svátková #Môj príbeh

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...