Jackuliak o Hniezde: Zrazu sa ocitnete na dne a v alkohole, ťažká rola

Známy herec stvárňuje v novinke RTVS Hniezdo muža, ktorému zomrie manželka a ktorý sa napriek tomu, že sa stará o dieťa, prepadne na dno.

22.01.2020 00:00
Jan Jackuliak Foto:
Herec Ján Jackuliak.
debata

Slovenský herec Ján Jackuliak si prípravy rodinného seriálu RTVS Hniezdo dosýta užil. Postava, ktorú v novinke stvárňuje, mu však dala podľa vlastných slov skutočne zabrať. „Hrám tam postavu, ktorej sa stala veľká tragédia. Umrela mu manželka, pričom sa stará o dieťa a veľmi sa sociálne prepadne. Až na také dno, že mu to dieťa chcú zobrať… Táto linka hovorí o sociálnych problémoch, ktoré sú u nás aktuálne a o tom, ako k tomu, keď sa vám v rodine stane tragédia, v súčasnosti pristupuje naša krajina, akým spôsobom z tejto situácie človek môže vychádzať a aké má možnosti, pokiaľ nie je zrovna z tých bohatých,“ priblížil v rozhovore.

„Ťažko sa to hralo. Zrazu sa ocitnete na dne a v alkohole, pritom ste normálny, inteligentný, pracovitý človek, len prídete životne do kolien… Človek, ktorý takú situáciu nezažije, nevie, čo s tým… Je to fakt vec, ktorú musíte rozobrať s niekým, kto si tým prešiel. Stretnúť sa a porozprávať sa o tom… Boli to zvláštne rozhovory,“ vyznal sa Jackuliak, ktorému v stvárnení spomínanej postavy veľmi pomohol aj režisér seriálu Braňo Mišík. „Braňo bol tak fantasticky pripravený, že nám dokázal dať také rady a také milimetrové posuny, ktoré fakt fungovali. Za to sme všetci vďační. To je pre hercov len plus, keď je režisér takýto. A z celého seriálu som úplne nadšený, videl som upútavku aj prvé diely a som nadšený!“ poznamenal 41-ročný rodák z Lučenca.

debata chyba
Viac na túto tému: #hniezdo #Ján Jackuliak

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...