Krásna Ina kontra manželka primára Blažeja! Ako sa zmenili sokyne z Nemocnice na okraji mesta?

Slávny seriál z pera Jaroslava Dietla odvysiela Trojka, prvú časť uvedie v pondelok, 27. januára.

23.01.2020 00:00
debata (11)

Kultový seriál Nemocnica na okraji mesta sa na obrazovky niekdajšieho Československa dostal v roku 1977. Aktuálne seriál z pera Jaroslava Dietla odvysiela Trojka. Prvú časť seriálu nabitú hereckými hviezdami ako Ladislav Chudík, Josef Abrhám, Miloš Kopecký či Eliška Balzerová si diváci môžu pozrieť v pondelok, 27. januára.

V seriáli miešali karty aj ženské predstaviteľky. Herečka Eliška Balzerová ako doktorka Čeňková, Hana Maciuchová ako manželka doktora Blažeja (Josef Abrhám) či Andrea Čunderlíková ako Blažejova milenka, krásna sestrička Ina.

Eliška Balzerová sa úlohy doktorky Čeňkovej zhostila ako 28-ročná a práve vďaka nej začala jej herecká hviezda stúpať. Dnes, ako 70-ročná, patrí stále k obsadzovaným českým hviezdam a jej šarm je nepopierateľný. Aktuálne je Balzerová k videniu vo filmovej novinke Príliš osobná známosť, ktorej premiéru si užila s celou rodinou minulý týždeň v Prahe.

Eliška Balzerová na premiére snímky Príliš... Foto: Profimedia
Eliška Balzerová Eliška Balzerová na premiére snímky Príliš osobná známosť v Prahe. Po jej boku dcéra Adéla (vľavo), manžel Jan Balzer a syn Jan.

Andrea Čunderlíková sa v slávnom seriáli objavila ako milenka primára Arnošta Blažeja, Ina. V čase nakrúcania seriálu mala očarujúca čiernovláska 24 rokov a bola považovaná za jednu z najkrajších česko-slovenských herečiek.

Avšak práve kariéry herečky sa koncom osemdesiatych dobrovoľne vzdala, pred kamery sa vrátila v roku 2003 v pokračovaní kultového seriálu s názvom „Nemocnice na kraji města po dvaceti letech“. Dnes má 67 rokov a teší sa z vnúčat.

Andrea Čunderlíková s manželom. Foto: Profimedia
Andrea Čunderlíková Andrea Čunderlíková s manželom.

Hana Maciuchová roky patrila k najvýraznejším hereckým hviezdam v Česku. Keď sa zhostila úlohy podvádzanej manželky doktora Blažeja, mala 32 rokov.

Hana Maciuchová v seriáli Nemocnica na okraji... Foto: RTVS
Hana Maciuchová Hana Maciuchová v seriáli Nemocnica na okraji mesta.

Dnes 74-ročná herečka má na svojom konte nespočetné množstvo seriálových aj filmových rolí. V roku 2018 si zahrala vo filme Otcova volga (v ňom sa stretla aj s Balzerovou), kedy sa pred filmovú kameru vrátila po 8-ročnej prestávke.

Herečka Hana Maciuchová. Foto: Profimedia
Hana Maciuchová Herečka Hana Maciuchová.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemocnica na okraji mesta #Hana Maciuchová

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...