Frenglová z Hniezda: Problémami detí, hoci sú dospelé, sú vždy postihnutí aj rodičia

Aj herečka Zuzana Frenglová (58) je súčasťou seriálovej novinky RTVS s názvom Hniezdo.

24.01.2020 11:20
Juraj Hrčka,  Zuzana Frenglová, Marek Geišberg, Foto:
Juraj Hrčka, Zuzana Frenglová, Marek Geišberg, Katarína Šafaříková počas nakrúcania seriálu Hniezdo.
debata

Pred kamerami stvárňuje Alenu Rozložnú, mamu hrdinky túžiacej po dieťatku, ktoré však s manželom nevedia splodiť. Rozhodnú sa preto pre adopciu. A tá prinesie do inak harmonickej rodiny rozpory.

„Súcitná matka trpí so svojou dcérou, ktorá chce dieťatko stoj čo stoj, snaží sa ju pochopiť. Rozhodovanie mojej postavy je na hrane – podporiť dcéru alebo stáť na strane manžela, ktorý je proti adopcii.“ Jej o čosi viac emotívneho manžela hrá herec Pavel Višňovský. „Spolu sme si už partnerov zahrali pred rokmi vo filme Muž nie je žiaduci (1983), tak sme sa teraz smiali, že možno sa opäť stretneme pred kamerami o ďalších dvadsať či tridsať rokov,“ opísala Frenglová.

Keďže dej seriálu sa točí okolo malých detí, na pľaci sa vystriedalo niekoľko bábätiek. Práve ich prítomnosť dodávala práci pred kamerami inú príchuť. „To všetko bolo počas filmovania nesmierne dojemné, takže človek, aj keď odišiel z pľacu, stále mal niektoré scény pred očami, práve kvôli tým bábätkám.“ Keďže seriál sa nakrúcal od leta do jesene, postupne sa v úlohe novonarodeniatka vystriedalo až 15 detí, z toho jedny dvojičky.

Seriálovú dcéru Frenglovej hrá Katarína Šafaříková, ktorej prostredníctvom divák sleduje úskalia, s akými sa potýka neplodný pár. Aj keď seriál prináša problémy dnešných tridsiatnikov, tých, ktorí túžia po deťoch ale ich nemôžu mať, svoje si v seriáli nájdu podľa Frenglovej aj starší diváci. „Ich problémami sú postihnutí aj rodičia, pretože chcú, aby ich deti boli šťastné, aby mali svoje rodiny a žili spokojne. 30-nikov sa snažíme pochopiť a takisto nejako usmerniť, hoci sú už dospelí, ale stále sú to predsa naše deti,“ dodáva herečka.

Herečka Zuzana Frenglová  a režisér Braňo Mišík... Foto: RTVS
Zuzana Frenglová Herečka Zuzana Frenglová a režisér Braňo Mišík počas nakrúcania seriálu Hniezdo.

Pod seriál je ako režisér podpísaný Braňo Mišík, s ktorým sa už Frenglová stretla aj počas nakrúcania seriálu ZOO na JOJ-ke. „Opísala by som ho ako režiséra, ktorému ide najmä o pravdivosť. Aj z toho dôvodu si herci musia ustriehnuť, aby neprehrávali. Na druhej strane hercom necháva ‚tvorivú ruku‘ pri kreovaní svojej postavy.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hniezdo #Zuzana Frenglová

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...