Šťastný nový rok prekročil 260-tisíc divákov. Pokorí ho nová evitovka?!

Záver roka 2019 a príchod toho nového sa nepochybne nesie v znamení slovenskej filmovej tvorby. Skvelé tržby aj návštevnosť si na svoje kontá pripísala snímka Šťastný nový rok a najnovšie aj Príliš osobná známosť.

23.01.2020 11:31
debata
zväčšiť Vo filme Šťastný nový rok sa objavuje rovnaká... Foto: Continental Film
Vo filme Šťastný nový rok sa objavuje rovnaká herecká zostava ako v seriáli Milenky - zľava: Antónia Lišková, Táňa Pauhofová, Zuzana Norisová a Gabriela Marcinková. Vo filme Šťastný nový rok sa objavuje rovnaká herecká zostava ako v seriáli Milenky - zľava: Antónia Lišková, Táňa Pauhofová, Zuzana Norisová a Gabriela Marcinková.

V prípade prvej menovej ide o film slovenského režiséra Jakuba Kronera, ktorý vstúpil do kinodistribúcie 5. decembra. Jeho zástupcovia síce v týchto dňoch informovali, že film prekročil rekordnú hranicu návštevnosti. Doteraz si ho prišlo pozrieť viac ako 500 000 divákov. Informáciu však treba uviesť na správnu mieru – ide o spoločnú návštevnosť na Slovensku aj v Česku. V rámci slovenského trhu film dosiahol hranicu 264-tisíc divákov.

Je celkom pravdepodobné, že toto (výborné číslo) môže čoskoro tromfnúť nový film Príliš osobná známosť od režisérky Marty Ferencovej a scenáristky Evity Twardzik Urbaníkovej. Len za prvý víkend si ho prišlo takmer pozrieť 75-tisíc divákov. Rovnaký tandem stojí aj za filmom Všetko alebo nič, ktorý kedysi v slovenských kinách dosiahol celkovú návštevnosť zhruba 340-tisíc divákov.

zväčšiť Detská herečka Valentýna Bečková na zábere z... Foto: Bioscop
Detská herečka Valentýna Bečková na zábere z filmu Príliš osobná známosť. Detská herečka Valentýna Bečková na zábere z filmu Príliš osobná známosť. Na zábere s filmovou mamou Petrou Hřebíčkovou.

V zozname slovenskej produkcie posledných rokov sa nachádza niekoľko titulov, ktorým sa darilo lákať divákov do kín. Evitovka Všetko alebo nič spoločne s filmom Čiara pokorili hranicu 300-tisíc. Bezmála 280-tisíc divákov videlo v kinách film Únos a o necelých desať tisíc menej divákov snímku Trhlina. Minulý rok sa darilo aj filmu Loli parádička, predtým hranicu stotisíc divákov prekročil aj Cuky Luky Film.

Očakávaným filmom roka 2020 je Sviňa od režisérky Mariany Čengel Solčanskej. Dá sa predpokladať, že práve tento film sa zaradí na predné priečke návštevnosti a prepíše doterajšie čísla v rebríčku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rebríček #film #rekord #návštevnosť #Šťastný nový rok #Príliš osobná známosť

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....