Tanec pri tyči, divoké boky a parádna šou: Super Bowl si podmanila Lopez a Shakira!

V latinoamerických rytmoch sa nieslo vystúpenie počas prestávky Super Bowlu, finále zámorskej ligy amerického futbalu (NFL) v Miami. Čakanie na druhú polovicu súboja medzi Kansas City Chiefs a San Francisco 49ers krátili divákom Shakira a Jennifer Lopez.

03.02.2020 07:02
debata
zväčšiť Speváčky Shakira (vľavo) a Jennifer Lopez počas... Foto: SITA/AP, Seth Wenig
Shakira (vľavo) a Jennifer Lopez Speváčky Shakira (vľavo) a Jennifer Lopez počas vystúpenia v prestávke zápasu NFL Super Bowl 54.

Ich vystúpenie podľa agentúry Reuters pôsobilo ako energický náraz hviezdnej sily, sprevádzaný choreografiou natriasania bedier a bokov v zmesi podmanivých hitov, odohraných na jednej z najžiarivejších scén sveta.

Speváčka Jennifer Lopez triumfovala na šou...
Shakira odštartovala vystúpenie v prestávke...
+13Shakira (vľavo) a Jennifer Lopez boli hviezdami...

„Hola, Miami,“ pozdravila publikum v španielčine Shakira, ktorá priviedla svoj tím tanečníc na scénu v červených šatách a farebne zladených čižmách a zaspievala výňatky z hitov „Whenever, Wherever“ či „Hips Do not Lie“, než prenechala scénu Jennifer Lopezovej, známej tiež pod prezývkou JLo.

Tá ako „dievča z Bronxu“ na javisko vpadla v kostýme z vybíjanej čiernej kože z vežičky pripomínajúcej vrchol newyorského mrakodrapu Empire State Building. Vo svojom vystúpení následne kožu zamenila za strieborné čipkované body a na scénu napochodovala za zvukov piesne „Born in the USA“ s boa, ktoré sa premenilo z jednej strany na americkú vlajku a z druhej na vlajku Portorika, odkiaľ pochádzali speváčkini rodičia. Podľa Reuters išlo o decentnú pripomienku, že Portorikánci, postihnutí hurikánom v roku 2017 a potom sériou zemetrasení, sú tiež Američania.

Shakira odštartovala vystúpenie v prestávke... Foto: SITA/AP, Charlie Riedel
Shakira odštartovala vystúpenie v prestávke Super Bowl. Shakira odštartovala vystúpenie v prestávke Super Bowl.

Sympatiami k Hispancom v Spojených štátoch, kde protiimigračná rétorika v posledných rokoch otvorene zaznieva, je známa aj Shakira. Reportérom povedala, že „Latinos“ (teda Hispánci) zažívají v USA práve teraz ťažké časy a že je preto dôležité predviesť jednotu a silu komunity.

Dvojicu hudobných hviezd počas večera doplnil ako hosť napríklad aj J Balvin, ale tiež Lopezovej dcérka Emme, ktorú má z manželstva so spevákom Marcom Anthonym. Len dvanásťročná Emme podľa mnohých ukázala, že zdedila spevácky talent po rodičoch a je možné, že práve k hudbe sa budú uberať jej ďalšie kroky.

Speváčka Jennifer Lopez predviedla svoje... Foto: SITA/AP, Charlie Riedel
Jennifer Lopez Speváčka Jennifer Lopez predviedla svoje schopnosti tanca pri tyči, ktoré získala pri nakrúcaní filmu Zlatokopky.

Dvanásťminútová šou v prestávke medzi polčasmi sa stala obľúbenou súčasťou Super Bowl podobne ako samotná hra. Finále sleduje asi 100 miliónov televíznych divákov v Spojených štátoch. So Super Bowl sa tiež spája najdrahší reklamný priestor, tento rok sa cena za tridsaťsekundový spot v televízii počas priameho prenosu vyšplhala na 5,6 milióna dolárov.

V Miami, obývanom prevažne Hispáncami, usporiadatelia šou diskrétne vytvorili očakávania ohľadom prehliadky dievčenskej sily s latinským temperamentom. To napokon zapadá do snahy Národnej futbalové ligy demograficky rozšíriť svoju fanúšikovskú základňu o ženy a Hispáncov. Tohtoročný Super Bowl vytvoril pôdu pre ženy, vrátane majiteliek oboch tímov (Denise Yorkovej a Normy Huntovej) a v Super Bowl debutovala aj prvá ženská trénerka Katie Sowers, ktorá má v tíme zo San Franciska na starosti útok.

zväčšiť Jennifer Lopez predvádza svoje umenie pri tyči. Foto: SITA/AP, Patrick Semansky
Jennifer Lopez predvádza svoje umenie pri tyči. Jennifer Lopez predvádza svoje umenie pri tyči.

Polčasová šou Super Bowl začínala pred 53 rokmi univerzitnými kapelami a stredoškolskými roztlieskávačkami. Od tej doby sa z nej stala výkladná skriňa pre hviezdy prvej veľkosti, vrátane Michaela Jacksona, Rolling Stones, Madonny a Lady Gaga. Jedno z najznámejších predstavení sa odohralo v roku 2004, kedy sa na scéne objavil odhalený prsník speváčky Janet Jacksonovej. Super Bowl je tradične ponímaný ako gigantická šou s účasťou radu hviezdnych umelcov a celebrít.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jennifer Lopez #Shakira #šou #Super Bowl #vystúpenie #latinskoamerická hudba #hispanista

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....