Šafaříková z hitu Hniezdo: Muži nie sú o nič menej citlivejší ako ženy

Sympatická ryšavka pred kamerami stvárňuje Ninu Kalmanovú.

04.02.2020 09:00
Zuzana Kubovčíková Šebová, Katarína Šafaříková Foto:
Zuzana Kubovčíková Šebová, Katarína Šafaříková a Marek Geišberg v seriáli Hniezdo.
debata (1)

Katarína Šafaříková (33) je súčasťou seriálového hitu RTVS s názvom Hniezdo. Sympatická ryšavka pred kamerami stvárňuje Ninu Kalmanovú, ktorá sa spolu s manželom, ktorý je neplodný, pokúša o adopciu. To sa však nepáči jej otcovi, uznávanému architektovi.

„Seriál je výnimočný témou, ktorú prináša. Aj z toho dôvodu k nemu nešlo pristupovať len ako k ďalšej práci, zjednodušene povedané k seriálu o medziľudských vzťahoch,“ začína opisovať Šafaříková. „Rodičovstvo je jednou z najväčších tém partnerského aj ľudského života. Preto natočiť seriál o tejto téme je obrovská zodpovednosť a celý proces si vyžaduje veľa pokory a citlivosti v prístupe,“ dodala herečka.

Práve ona spolu s hereckým partnerom, Marekom Geišbergom, prichádzali pred kamerami do pravidelného kontaktu s niekoľkotýž­dňovými novorodencami. „Prichádzať do kontaktu s pár týždňovým bábätkom a hrať s ním je ľudsky pomerne náročná situácia, nikoho predsa nenechá novorodenec chladným. Ale musím povedať, že vo všeobecnosti sa očakáva, že keď v seriáli vystupujú bábätká, ktoré sú nevyspytateľné a majú svoje špecifické potreby, že to všetko bude prácu zdržiavať. Nám sa pri nakrúcaní stal presný opak. Bábätká boli skvelé a občas sme ich podozrievali z toho, že im nieto ten scenár pred nakrúcaním prečítal a oni sa podľa neho správali a zahrali všetko presne tak, ako to scenár vyžadoval. Boli sme užasnutí z toho, ako sa to pred kamerou podarilo,“ s úsmevom prezradila herečka.

Katarína Šafaříková sa na pľaci po niekoľkoročnej prestávke stretla s Marekom Geišbergom. S ním si už zahrala vo filme Agáva (2016). „Aj preto, že téma Hniezda je citovo vyčerpávajúca, bolo pre mňa ako herečku dôležité, že som pri sebe mala partnera, ktorý je nielen výborným hercom, ale aj otvoreným človekom. Mám s kým hrať – v očiach, v gestách a v hlase partnera, Mareka Geišberga, pociťujem účasť, že je na pľaci emocionálne so mnou.“

Seriál má podľa nej veľkú ambíciu osloviť aj mužov. „Ak sa rozprávame o linke detí a rodičovstva, myslím si, že nebudem nevhodne úprimná, ak poviem, že celý okruh priateľov v mojom veku rieši túto otázku, rovnako muži aj ženy. Muži dokážu byť do tejto problematiky rovnako ponorení ako ženy a prežívajú ju takisto nesmierne citlivo,“ hovorí 33-ročná herečka.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hniezdo #Katarína Šafaříková

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....