Oscary boli prepadák! Zlomili rekord najnižšej sledovanosti v histórii

Priamy prenos udeľovaní cien americkej filmovej akadémie Oscar tento rok sledoval najmenší počet televíznych divákov v histórii.

11.02.2020 12:45
Brad Pitt Foto:
Regina Kin odovzdáva Oscara Bradovi Pittovi za výkon vo filme Vtedy v Hollywoode.
debata

S odkazom na údaje americkej monitorovacej služby Nielsen o tom informovala agentúra Reuters. 92.ročník oscarovej slávnosti bola podľa amerických kritikov príliš dlhá a chaotická. Jej tvorcovia pritom už druhý rok stavili na formát bez hlavného moderátora.

Tohtoročné rozdávanie zlatých sošiek sledovalo 26,5 milióna ľudí, teda o pätinu menej ako vlani. Tri a pol hodinová šou bola totiž podľa kritikov plná náhodných momentov a nezrovnalostí. Vystúpil počas nej napríklad raper Eminem, ktorý predviedol 17 rokov starú pieseň, čo bolo podľa niektorých kritikov „prekvapivé, ale ťažko nepochopiteľné“.

Renee Zellweger a  Laura Dern  po udeľovaní...
Oscara v kategorii herec vo vedľajšej úlohe...
+16Oscara v kategórii herečka vo vedľajšej úlohe...

Popularita slávnostného večera pritom vlani u divákov vzrástla. Stalo sa tak po štyroch rokoch, keď záujem publika postupne klesal. Podľa niektorých pozorovateľov to bolo spôsobené zrejme tým, že minuloročný odovzdávací ceremoniál sľuboval koncepčnú zmenu – bol totiž prvým, ktorý nemal hlavného moderátora. Súčasťou bolo aj hudobné vystúpenie kapely Queen či dvojice Lady Gaga a Bradleyho Coopera, ktorí spolu účinkovali v populárnom filme Zrodila sa hviezda.

Tohtoročný slávnostný večer však podľa všetkého nedokázal na minuloročný úspech nadviazať. Podľa údajov firmy SQAD pritom tridsaťsekundový reklamný spot v čase udeľovania zlatých sošiek stále mohol stáť takmer 2,3 milióna dolárov.

Hoci prenos slávnostného večera sledovalo menej ľudí v televízii, o udalosti sa živo diskutovalo na sociálnych sieťach. Spoločnosť Nielsen zaznamenala o 16 percent viac interakcií používateľov na tému Oscarov ako minulý rok.

Nominovaná herečka Charlize Theron prišla v...
Herečka Jane Fonda prišla odovzdať cenu pre...
+78Herecký pár Lucy Boynton a Rami Malek prišli na...
debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #Oscar 2020

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...