Sviňa prepísala slovenské rekordy! Neuveríte, koľko ľudí ju videlo za víkend

Historicky najúspešnejší otvárací víkend v slovenskej kinematografii má za sebou film Sviňa.

11.02.2020 11:15
Herec Jozef Vajda na zábere z filmu Sviňa. Foto:
Herec Jozef Vajda na zábere z filmu Sviňa.
debata (16)

Od štvrtka do nedele minulého týždňa, teda 6. až 9. februára, videlo filmovú novinku v kinách rekordných 98 056 divákov.

Aktuálny politický thriller Mariany Čengel Solčanskej a Rudolfa Biermanna nakrútený podľa bestselleru Arpáda Soltésza tak z trónu zosadil doteraz najúspešnejšiu slovenskú snímku Trhlina, na ktorú bolo počas prvého víkendu zvedavých 83 266 divákov.

„Sviňa sa tak zaradila celkovo na 4. miesto najúspešnejších filmových štartov v slovenských kinách za posledných 20 rokov vôbec,“ poznamenala s tým, že snímka tak predbehla aj také filmy ako Hviezdne vojny alebo Avengers: Nekonečná vojna: „Film celkovo spolu s predpremiérami a premiérami videlo už 103 660 platiacich divákov.“

Herec Marko Igonda.
Herečka Diana Mórová s kolegom Jozefom Vajdom.
+23Herec Marko Igonda (v strede) s kolegom Braňom...

Premietania príbehu mafiána Wagnera, pohybujúceho sa vo svete najvyššej politiky, uviedla počas prvých dní osobne delegácia tvorcov v jedenástich slovenských mestách. Sviňa sa dostala na plátna kín od Bratislavy, cez Košice, Prešov, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Žilinu, Banskú Bystricu, Nitru, Trnavu so záverečným premietaním v Trenčíne.

„Pre obrovský divácky záujem sa distribútor rozhodol promptne dodať do kín aj verziu s maďarskými titulkami,“ dodala Žinčíková k snímke, v ktorej si okrem Jozefa Vajdu v titulnej postave mafiána Wagnera ďalej zahrali Diana Mórová, Marko Igonda, Gabriela Marcinková, Daniel Heriban a mladí herci Dana Droppová, Petra Dubayová, Mária Schumerová a Andrej Remeník.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #rekord #víkend #návštevnosť #Sviňa

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...