Heribanová o filme Judy: Renée Zellweger si Oscara naozaj zaslúžila

Slávnostná premiéra životopisnej drámy Judy s Renée Zellwegerovou v hlavnej úlohe sa v pondelok (10. 2.) konala v bratislavskom nákupnom centre na pravom brehu Dunaja.

12.02.2020 13:30
debata (1)
Moderátorka Alena Heribanová na premiére filmu... Foto: Be Well Media
Moderátorka Alena Heribanová na premiére filmu Judy. Moderátorka Alena Heribanová na premiére filmu Judy.

Snímku zachytávajúcu ťažké obdobie ikonickej herečky a džezovej speváčky Judy Garlandovej si prišli pozrieť pozvaní hostia z kultúrneho a spoločenského života.

Kritikmi a divákmi oceňovaný herecký výkon čerstvej držiteľky Oscara za najlepšiu herečku v hlavnej úlohe pozitívne ohodnotila aj Alena Heribanová. „Renée Zellwegerová si toho Oscara naozaj zaslúžila. Bola vynikajúca, vložila do toho úplne všetko,“ podelila sa o svoje bezprostredné pocity po projekcie moderátorka a dodala: „Myslím si, že niekedy je talent požehnanie a niekedy prekliatie. A ľudia, ktorí sú v šoubiznise, vedia, čo to je. Všetky tie prebdené noci, stresy a neistoty, obrovský strach z toho, že sa niečo stratí a už sa to nevráti.“

Zellweger za stvárnenie Judy Garlandovej získala okrem ceny americkej Akadémie filmových umení a vied aj Zlatý glóbus, cenu hereckej asociácie SAG, cenu britskej filmovej a televíznej akadémie (BAFTA) a cenu Americkej filmovej kritiky. Vo filme si po jej boku zahrali Rufus Sewell, Michael Gambon či Finn Wittrock.

Judy Garlandová sa narodila ako Frances Ethel Gumm v americkom meste Grand Rapids v štáte Minnesota. Už ako malá rada spievala a vystupovala v skupine so svojimi sestrami. Keď mala šestnásť, na poslednú chvíľu zastúpila Shirley Templeovú v legendárnej snímke Čarodejník z krajiny Oz. Za úlohu Dorotky, ktorá spieva slávnu pieseň Over the Rainbow, dostala Oscara. Jej talent si podmanil milióny divákov na celom svete. Úspech a sláva si však vybrali vysokú daň. Vo veku 47 rokov zomrela po predávkovaní barbiturátmi.

Životopisnú romantickú drámu Judy môžu diváci v kinách vidieť od štvrtka 13. februára.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Renée Zellweger #výkon #Alena Heribanová #JUdy

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...