Vždy som túžila byť mladá mama, vraví pre Pravdu Monika Bagárová

Speváčka Monika Bagárová sa stala porotkyňou v SuperStar, kde kedysi robila prvé profesionálne hudobné krôčiky. Kam vykročí v roku 2020 ako umelkyňa a ako budúca mama?

21.02.2020 00:00
debata
Speváčka a porotkyňa Superstar 2020 Monika... Foto: TV Markíza
Speváčka a porotkyňa Superstar 2020 Monika Bagárová. Speváčka a porotkyňa Superstar 2020 Monika Bagárová.

Ocitli ste sa v zaujímavej pozícii. Vašu kariéru takpovediac pomohla vytvoriť talentová súťažná šou SuperStar, teraz ste sa stali jednou z jej porotkýň. Prekvapilo vás, keď vás z televízie oslovili?

Nikdy v živote by mi nenapadlo, že sa posadím na porotcovskú stoličku. Už aj v minulosti sa ma pýtali, či si to viem predstaviť. Zvyčajne som hovorila nie. Zdalo sa mi, že by to pre mňa bolo ťažké. Necítila som sa ešte dostatočne vyzretá na takú pozíciu. A odrazu som súčasťou tejto šou a mám veľkú radosť.

Iba radosť?

Samozrejme, súčasťou mojich pocitov je aj nejaká tréma, rešpekt k celej veci. Klamala by som, ak by som nepriznala isté obavy.

Speváčka Monika Bagárová na párty k štartu...
Porota Superstar v zložení: zľava: Leoš Mareš,...
+14Porota novej Superstar v zložení: zľava: Pavol...

Súviseli možno s prítomnosťou Pavla Haberu? Kedysi vás v televízii hodnotil a komentoval vaše výkony, dnes ste jeho priama kolegyňa.

Áno, mala som z toho strach. Predsa len Paľo Habera je profesionál, skvelý muzikant, umelec, ktorý je iks rokov na scéne. Dokázal veľa vecí. Až ma prekvapilo, ako pekne ma prijal, ako sa so mnou baví, koľko názorov máme rovnakých. Panuje medzi nami rešpekt a myslím si, že aj tá vzájomná chémia, ktorú by sme mali mať pred kamerami, funguje ako hodinky.

Len pár týždňov po tom, čo sa vaše meno objavilo v súvislosti s novou sériou SuperStar, ste potvrdili verejne aj dôležitý fakt zo súkromia. Stanete sa mamou. Bude jednoduché skĺbiť tehotenstvo a prácu pred kamerou v priamych prenosoch?

Dá sa to. Zatiaľ je všetko v poriadku, všetko stíham a mám dosť energie. Diváci ma budú vídať každý týždeň s väčším a väčším bruškom a malo by to vyjsť presne tak, aby sme všetko pekne stihli. Je tam ale čas zhruba dvoch týždňov hore-dolu, ktoré sa pri tehotenstve ťažko odhadujú. Hádam teda zvládnem všetky „live“ vysielania.

Tešíte sa?

Strašne! Je to nová kapitola, nová etapa môjho života, na ktorú sa neteším len ja, ale aj moje okolie. Priatelia, rodina, partner.

Speváčka a porotkyňa Superstar 2020 Monika... Foto: TV Markíza
Speváčka a porotkyňa Superstar 2020 Monika Bagárová. Speváčka a porotkyňa Superstar 2020 Monika Bagárová.

Nezdá sa vám, že ste na materstvo ešte mladá?

Skôr si myslím, že som mohla byť tehotná už skôr. Vždy som túžila byť mladá mama. Chcem mať aspoň dve, tri deti. Ženy sa dnes často zameriavajú na kariéru. Naraz sa obzrú späť, majú 35 či 40 rokov, sú bez partnera a chceli by deti, lebo už im tikajú vnútorné hodiny. A často zistia, že ich nemôžu viac mať, pretože vekom klesá aj plodnosť a možnosti. Zdá sa mi to ako problém doby, že sa stále za niečím naháňame. Rodina, základné životné hodnoty idú na druhú koľaj. Mne tehotenstvo a dieťa v ničom nebránia. Skôr naopak, mám pocit, že otvorili nové dvere. Aj s vami sa odrazu môžem baviť o niečom zaujímavom, niečom novom. Neprestávam spievať, s hudbou nekončím, stále mám mnoho inšpirácií a príležitostí. Aj napriek tomu, že budem mama.

Musíte však uznať, že podmienky sa zmenili. Nemyslím len vo vašom prípade, ale celkovo vo vzťahovom živote. Dvaja partneri, ktorí majú svoje vlastné projekty, vlastnú prácu, nestretávajú sa každý deň o tretej popoludní po návrate z práce…

Pre nás oboch (pozn. partnerom Moniky Bagárovej je zápasník Makhmud Muradov) je rodina základ. Naplnenie nedostanete len z toho, čo robíte pracovne. U niekoho príde túžba skôr, u iného o pár rokov, ale potreba vybudovať rodinu zasiahne takmer každého z nás. Je to prirodzené.

Želali by ste si speváka alebo zápasníka?

Prajem si najmä, aby sa bábätko narodilo zdravé. To je najdôležitejšie. Cesta, po ktorej sa neskôr rozhodne ísť, už bude na ňom. Podporím ho… hoci úprimne, ak by sa rozhodlo zápasiť… (úsmev). Nervy, stresy, neviem si ešte celkom predstaviť, či by som to chcela prežívať dvakrát. Stačí mi to pri Makhmudovi. Strach o vlastné dieťa je prirodzený inštinkt. So zápasením by sa mi to celé možno ešte znásobilo.

zväčšiť Porota novej Superstar v zložení: zľava: Pavol... Foto: TV Markíza
Porota novej Superstar v zložení: zľava: Pavol Habera, Patricie Pagáčová, Monika Bagárová, Leoš Mareš a Marián Čekovský. Porota novej Superstar v zložení: zľava: Pavol Habera, Patricie Pagáčová, Monika Bagárová, Leoš Mareš a Marián Čekovský.

Nechcem generalizovať, ale niektoré budúce mamičky scitlivejú. Nebojíte sa, že preplačete polovicu prenosov SuperStar pri nejakých dojímavých výkonoch?

Vždy hovorím, že všetko prichádza v pravý čas. Možno aj moje tehotenstvo je určitým prínosom, v častiach, ktoré sme nakrúcali do záznamu, som sa nebála emócie dať najavo. To, čo som cítila, to som povedala. Diváci sa majú na čo tešiť. A áno… Bude to poriadna dávka emócií.

Najmä kritici speváckych talentových šou hovoria, že náš trh je malý a rovnako aj počet obyvateľov neumožňuje, aby sa v tunajších končinách rodilo toľko talentov. Chcete oponovať?

Šou sa vracia po určitej dobe, pauza jej prospela a myslím si, že opäť prinesie niečo nové a zaujímavé. Je sa na čo tešiť. Možno si niekto povie: Bagárová sedí teraz v porote, tak je jasné, že bude hovoriť len samé pekné veci. K SuperStar mám veľmi pozitívny vzťah, aj keby som v porote nesedela. Nikdy som nepovedala o tomto projekte nič negatívne, za celých desať rokov. Z jednoduchého dôvodu. Vnímam ju ako najlepší krok v mojom živote. Vďaka nemu sedím s vami, vďaka tomu dnes robím hudbu, venujem sa tomu, čo milujem. Plním si moje hudobné sny. Myslím si, že čosi podobné dokážeme sprostredkovať aj novým spevákom. Talentov, ktoré sme neobjavili, je ešte dosť.

V SuperStar je veková hranica pre účinkujúcich nižšia. Považujete za dôležité, aby ste účinkujúcich pripravili a vystríhali aj pred tým, čo negatívne môže šou priniesť?

Ak postúpia súťažiaci ďalej, prichádza náročné obdobie. Človek sa musí každý týždeň učiť novú skladbu, zvyknúť si na kamery, publikum. Prichádza väčšia zodpovednosť, väčší tlak. Veľmi mladí súťažiaci by mali asi problém niektoré veci zvládnuť. Hranica pätnásť rokov, ktorú tvorcovia stanovili, je podľa mňa úplne ideálna. Aj v pätnástich je síce všetko nové, ale už podobný nápor dokážete zvládnuť. Ak sa človek chce živiť hudbou, musí si začať privykať na disciplínu a režim.

VIDEO:
Video

V hudobnej brandži čas beží veľmi rýchlo. Ste stále mladá umelkyňa, no zároveň už máte za sebou desať rokov v profesii. V čom ste sa zmenili ako umelkyňa, ak to porovnáte so začiatkami?

Skúsenosti priniesli svoje. Myslím si, že dnes už viem v hudobnej brandži chodiť. Zároveň sa však nechcem tváriť, že som zjedla všetku múdrosť. Stále sa mám čo učiť, do môjho profesionálneho života prichádzajú stále nové veci. Dôležité je teda zostať nohami na zemi.

Stále častejšie sa umenie spája so spoločensko-politickým stavom v spoločnosti. Mnohí umelci otvorene vyjadrujú svoj názor k otázkam, často niekoho podporujú, možno vyzývajú na voľby. Považujete to za správne?

Ako speváčka to mám nastavené tak, že politiku do hudby ťahať nechcem. Nechcem byť toho súčasťou a nezdieľam politické názory ani s mojimi fanúšikmi. Samozrejme, určitý prehľad mám, mám svoje vlastné postoje, ale nemám v úmysle ich niekomu vnucovať. Pre mňa je hudba slobodná. Je to tvorba, je to radosť. S politikou ju nechcem spájať.

Speváčka Monika Bagárová sa do Superstar...

Vizitka

Monika Bagárová sa narodila 5. júla 1994 v Brne. V roku 2005 sa zúčastnila na talentovej šou Česko Slovenská SuperStar, skončila piata. Podarilo sa jej naštartovať úspešnú hudobnú kariéru, v rámci nej vydala dva štúdiové albumy, v roku 2011 Shinig a o šesť rokov neskôr Flashback. S partnerom, zápasníkom Makhmudom Muradovom, čaká prvé dieťa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...