RTVS hľadá súťažiacich do novej šou! Naj škola sľubuje bláznivé súťaže aj 10 000 eur

Súťaže, fyzikálne a chemické pokusy, zaujímavé informácie o regiónoch a boj o víťazstvo do posledných sekúnd.

24.02.2020 10:09
naj škola Foto:
Štartuje nová súťaž RTVS Naj škola.
debata

To všetko prinesie nová zábavná súťaž RTVS Naj škola. Prihlásiť sa do nej môžu základné školy zo všetkých okresov na Slovensku.

"Naj škola ukáže, že učiť sa dá s humorom, ľahkosťou a že mať vedomosti je skvelá vec. Spoznáme nárečia, kuchyňu, významné osobnosti, záhady a tajomstvá daných regiónov. A víťazná škola si odnesie nemalé finančné prostriedky,“ avizuje šéfdramaturg detskej tvorby RTVS Vladimír Balko.

Súťaž je rozdelená na niekoľko fáz. Prvá, náborová, potrvá do 13. marca. V tomto termíne sa môžu školy registrovať na stránke www.najskola.sk. Následne prebieha hlasovanie a škola s najväčším počtom hlasov z každého okresu sa dostane do televíznej súťaže. Od septembra sa v 24 častiach proti sebe postaví vždy jedna škola zo západoslovenského, stredoslovenského a východoslovenského regiónu s najväčším počtom hlasov. V januári budúceho roka bude štvrťfinále, semifinále a súťaž vyvrcholí v júni 2021.

"Hoci si to mnohí neuvedomujú, ale práve škola nám dáva základ do života, tam zažívame prvé prehry, ale aj víťazstvá. Preto je dôležité byť na ňu a región, z ktorého pochádzame, hrdí. RTVS dáva možnosť základným školám zo všetkých okresov na Slovensku zapojiť sa do výnimočnej zábavnej súťaže, v ktorej môžu žiaci dokázať, že ich región a ich škola je tá naj,“ poznamenal Vladimír Balko.

Žiaci budú môcť svoju školu, učiteľov, spolužiakov, pozitíva, aj to, čo im v škole chýba, predstaviť v televíznych dokrútkach.

RTVS začne s vysielaním 24 súťažných častí v septembri tohto roka. Diváci novú šou Naj škola uvidia v sobotu predpoludním na televíznej Jednotke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Naj škola #TRVS

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....