V Červených páskach bojuje s anorexiou. Rola krehkej Emy si ju našla sama

Od 3. marca sa na obrazovku Markízy dostala lekárska dráma Červené pásky. Prvé husle v ňom hrá partia mladých hereckých talentov, medzi ktorými má svoje pevné miesto aj krásne dievča menom Ema. To sa v nemocnici lieči z anorexie.

11.03.2020 07:00
eva opáleková, červené pásky, seriál červené... Foto:
Herečka Eva Opáleková ako Ema v markizáckom seriáli Červené pásky.
debata

V markizáckom seriáli Červené pásky síce hrajú „prvé husle“ skôr jeho chlapčenskí predstavitelia, o to viac má však šancu vyniknúť jediná dievčenská hrdinka v partii – Ema. Pred kamerami ju stvárňuje neopozeraná tvár – Eva Opáleková. „Hrám 16-ročné dievča, ale v skutočnosti mám 23 rokov,“ predstavuje sa sympatická študentka mediálnej komunikácie v Bratislave. O hereckú rolu v seriáli sa nijako zvlášť nepokúšala, príležitosť si ju našla sama. „K úlohe som sa dostala krásnou náhodou cez sociálnu sieť. Priamo ma oslovili ľudia z agentúry s tým, či by som sa chcela zúčastniť kastingu. Chodila som teda na kastingy a brala som ich ako peknú skúsenosť s tým, že ak ma nevyberú, svet sa nezrúti. Ale keď mi napokon zazvonil telefón s ponukou na rolu Emy, neskutočne som sa tešila,“ opísala cestu k seriálovej postave Eva Opáleková.

Markizácka novinká Červené pásky uviedla svoju... Foto: TV Markíza
červené pásky, peter kiss, jakub švec, adam kubala, eva opáleková, adam trcka, krištof kelíšek, Markizácka novinká Červené pásky uviedla svoju prvú epizódu.

V Červených páskach jej tvorcovia pripravili rolu tínedžerky Emy, ktorá sa v nemocnici lieči z anorexie. „V reálnom živote milujem jedlo, preto bolo pred kamerami pre mňa spočiatku náročné nastaviť si myseľ tak, aby bola vidieť moja nechuť k jedlu,“ opisuje začiatky v seriáli a dodáva: „Hoci ja vo svojom okolí nepoznám nikoho, kto by trpel týmto ochorením, určite viem, že problém s anorexiou má veľa tínedžeriek. Som rada, že posolstvom seriálu je aj to, že anorexia sa zvládnuť dá, rovnako, ako každá iná choroba a s podporou priateľov to ide ešte o čosi ľahšie.“ Jej seriálovou mamou je ostrieľaná herecká tvár Zuzana Kanócz. Ako si na seba zvykli? „Zo Zuzky ide ohromné množstvo energie a aj preto je nakrúcanie skvelé. Nielen ona, ale aj ostatní skúsení herci sú vždy nápomocní, keď sa pred kamerami dostaneme do nejakých problémov, nikdy nemusíme byť v strese,“ opisuje Eva.

Jej seriálová postava sa stala súčasťou chlapčenskej partie. „Ja mám v reálnom živote dvoch bratov, takže na chalanov okolo mňa som zvyknutá,“ hovorí s úsmevom Eva. Chémia medzi ňou a seriálovými chlapcami už fungovala počas na kastingu. „Takže pred kamerami nič hrať nemusíme, do priateľstva nás netreba tlačiť, vzniklo medzi nami spontánne,“ dodala. Na margo seriálovej témy hovorí: „Ťažšie situácie dopĺňajú aj scény plné humoru, lásky a priateľstva, takže si nemyslím, že ide o uplakaný seriál. Ani zmysel pre humor, ani životný nadhľad sa diagnózou rakovina, či akoukoľvek inou, nekončia.“

Hoci v minulosti Eva Opáleková študovala na konzervatóriu (spev), s herectvom veľké životné plány nikdy nemala. „Áno, teraz sa mi herectvo zapáčilo, ale nechám to na osud, čo mi v tejto oblasti ešte prinesie. Nejako urputne sa o kariéru herečky snažiť nebudem,“ dodala s úsmevom.

O seriálovej Eme
Krásna a krehká Ema je veľmi inteligentná a patrí medzi perfekcionistov. A aj to stojí za jej vážnym zdravotným problémom – do nemocnice ju priviedla anorexia. Choroba je dôsledkom aj jej problematického vzťahu s mamou Ivanou (Zuzana Kanócz). Ema zasvätila svoj život krasokorčuľovaniu a trénovala ju práve mama, ktorá bola na ňu vždy veľmi tvrdá a nútila ju, aby si striktne strážila svoju váhu. Ema je hospitalizovaná už dlhší čas a medzi ňou a Leom to iskrí. Keď však do nemocnice príde Jonáš, veľmi rýchlo sa jej dostáva „pod kožu“.

Herec Jakub Švec ako Leo v markizáckom seriáli...
Herec Peter Kiss ako Jonáš v markizáckom...
+4Herec Krištof Kelíšek ako Hugo v markizáckom...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Markíza #seriál Červené pásky #Eva Opáleková

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...