Filmové aj televízne štúdia zastavujú výrobu! Ako to zmení zábavný priemysel?

Spoločnosť Warner Bros zastavila nakrúcanie životopisného filmu o Elvisovi Presleym.

15.03.2020 12:46
Herec Tom Hanks a jeho manželka Rita Wilson. Foto: ,
Herec Tom Hanks a jeho manželka Rita Wilson na archívnom zábere. Práve oni sú medzi prvými nakazenými celebritami, ktoré musia zvládnuť infekciu koronavírusom.
debata

Podľa časopisu Variety sa tak rozhodla, keď sa ukázalo, že sa herec Tom Hanks aj s manželkou nakazili koronavírusom. Hanks vo filme hrá Presleyho manažéra Toma Parkera. Kvôli ďalšiemu šíreniu koronavírusu prerušili výrobu ďalšie filmové i televíznej produkcie.

Variety píše, že súčasná situácia bude mať značný vplyv na kultúru a že to môže na roky zmeniť zábavný priemysel i jeho ekonomický model. Hanks bol s manželkou a producentkou Ritou Wilsonovou na natáčaní v Austrálii a odtiaľ oznámili, že sa obaja nakazili koronavírusom.

Služba Netflix v piatok informovala, že preruší všetky svoje produkcie v Spojených štátoch a Kanade. Zastavenie výroby svojich filmov oznámila aj služba firmy Apple.

Televízne skupina Warner Bros prerušila práce na 70 seriáloch a pilotných filmoch. Podobne produkciu na dočasnú dobu prerušilo televízne štúdio Disney. Ovplyvní to napríklad prácu na jeho filmoch The Little Mermaid (Malá morská víla) alebo sci-fi snímke Ulička nočných môr.

Štúdio oznámilo, že sa síce v jeho produkčných tímoch neobjavil prípad nákazy novým koronavírusom, ale že s ohľadom na záujmy zamestnancov aj účinkujúcich sa rozhodlo produkciu pozastaviť. Malá morská víla sa mala budúci týždeň začať točiť v Londýne.

Film The Last Duel (Posledný súboj) režiséra Ridleyho Scotta s Mattom Damonom sa začal nakrúcať vo februári v Írsku. Štúdio Disney však oznámilo, že sa produkcia vzhľadom na dopravné obmedzenia v Európe a v záujme bezpečnosti všetkých spolupracovníkov prerušuje. Či to ovplyvní uvedenie filmu do kín, plánovaného na december, zatiaľ nie je jasné.

Spoločnosť Walt Disney informovala, že na jej streamovacej službe Disney+ bude s trojmesačným predstihom v USA od nedele k dispozícii animovaný film Ľadové kráľovstvo II. Od 17. marca bude možné film zhliadnuť aj v Kanade, Holandsku, Austrálii a na Novom Zélande.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #priemysel #výroba #Televízia #prerušenie #koronavírus

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...