V boji s koronavírusom pomáhajú aj českí seriáloví lekári, nechýba Gránský

David Gránský, ktorého diváci poznajú vďaka seriálu Modrý kód (Prima PLUS) či zo šou Česko Slovensko má talent, šíri osvetu medzi divákmi.

24.03.2020 16:05
Kristýna Frejová a David Gránský Foto:
Tvárami dvoch nových inštruktážnych spotov sa stali Kristýna Frejová a David Gránský zo seriálu Modrý kód.
debata

Známe seriálové tváre televízie Prima priložili ruku k boju proti koronavírusu a stali sa tvárami osvetovej kampane, ako dodržiavať hygienické opatrenia a ako sa chrániť pred nakazením novým koronavírusom.

Tvárami dvoch nových inštruktážnych spotov na kanáloch televízie Prima sa stali Kristýna Frejová a David Gránský zo seriálu zo zdravotníckeho prostredia Modrý kód. Davida Gránského diváci poznajú aj vďaka moderovaniou šou Česko Slovensko má talent, kde bola jeho partnerkou na pódiu Lujza Garajová Schrameková.

Česko Slovensko má talent a moderátori šou -... Foto: TV JOJ
česko slovensko má talent, talent, lujza garajová schrameková, david gránsky, Česko Slovensko má talent a moderátori šou - Davis Gránský a Lujza Garajová Schrameková

Koncept videí nadväzuje na predchádzajúce osvetové kampane s názvom "Když jde o život“, v ktorých už účinkovali aj obaja zmienení aktéri a ďalej napríklad Sabina Laurinová, Jiří Štěpnička, Marek Němec, Eva Josefíková, Eva Burešová, Tomáš Měcháček, Ondřej Rychlý a Sandra Nováková.

"Skúsenosti z ostatných krajín ukazujú, že ochorenie koronavírusom u nás môže kulminovať v nasledujúcich týždňoch a preto je dôležité dbať na preventívne opatrenia. Rozhodli sme sa preto s Českým červeným krížom vytvoriť novú sériu inštruktážnych spotov, ktoré názorne ukazujú, ako eliminovať riziká nakazenia. Osvetovú kampaň už podporujeme aj inzerciou v ďalších médiách, kde sme všetky rady zhrnuli do siedmich užitočných tipov,“ hovorí Aleš Pýcha, marketingový riaditeľ skupiny Prima.

„Sme potešení, že sa nám v tak krátkom čase podarilo natočiť dva spoty na tému aktuálnych preventívnych opatrení, ktoré pomôžu ochrániť zdravie nás všetkých. Veľmi sa chcem poďakovať celému štábu a predovšetkým hercom, ktorí súhlasili, že aj v tejto náročnej dobe, kedy sa musia dodržiavať mimoriadne preventívne hygienické opatrenia, spoty nakrútia. Veríme, že sa tak ako aj v predchádzajúcich prípadoch, tieto spoty dostanú skutočne ku každému a pomôžu zvýšiť povedomie ľudí,“ uvádza Miroslava Jirůtková, vedúca programového oddelenia Českého červeného kríža.

Herci zo seriálu Klinika Grace. Foto: ABC
klinika grace, greys anatomy, ellen pompeo, camila luddington, Herci zo seriálu Klinika Grace.

Svojím podielom v boji s pandémiou už prispeli aj hollywoodski herci – štáby celosvetovo populárnych seriálov z lekárskeho prostredia darovali tvárové masky, rúška či oblečenie, ktoré používali ako kostýmy v seriáloch, lekárom a zdravotníkom. Svoju zásobu tohto materiálu poskytli napríklad tvorcovia Kliniky Grace (Grey‘s Anatomy) či série Dobrý doktor (Good Doctor).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Modrý kód #David Gránsky #koronavírus

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...