Keira Knightley oslavuje! Pirátka či modelka, žiari v každej úlohe, pozrite sa

Britská herečka Keira Knightley na seba prvýkrát upozornila filmom Blafuj ako Beckham a jednu z hlavných rolí si zahrala aj v trilógii o pirátoch z Karibiku.

26.03.2020 00:00
debata
Herečka Keira Knightley na archívnom zábere. Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Keira Knightley Herečka Keira Knightley na archívnom zábere.

Diváci v prípade pôvabnej britskej rodáčky ocenili aj jej výkony v snímkach Kráľ Artuš, Vojvodkyňa, Pokánie, Láska nebeská či Anna Karenina. Za hlavnú úlohu v romancu Pýcha a predsudok (2005) bola Knightley nominovaná na Oscara, ďalšiu nomináciu potom získala za herecký výkon o desať rokov neskôr. Išlo o výkon vo vedľajšej úlohe vo filme Kód Enigmy.

Herečka, ktorá vo štvrtok 26. marca oslavuje 35. narodeniny, pochádza z umeleckej rodiny. Jej otec je dramatik, matka herečka. Knightley tak mala čoskoro jasno o svojej profesii, ale spočiatku jej v tom bránila vrodená dyslexia. Tú sa jej však podarilo prekonať a už v detstve získala svoje prvé role.

Rok 2003: Herečka Keira Knightley na filmovej...
Rok 2005: Herečka Keira Knightley uviedla film...
+12Rok 2006: Herečka Keira Knightley na vyhlásení...

V roku 1999 si zahrala v hollywoodskom trháku Star Wars: Epizóda I – Skrytá hrozba, avšak bola len dvojníčkou Natalie Portmanovej. Naposledy, len pár dní pred prepuknutím celosvetovej epidémie koronavírusu, stihla uviesť v Londýne novinku Misbehaviour.

Od roku 2013 je Knightley, ktorá sa venuje aj modelingu a je dlhoročnou tvárou značky Chanel, vydatá za hudobníka z britskej rockovej skupiny The Klaxons Jamesa Rightona. Majú spolu dve dcéry.

Herečka Keira Knightley v roku 2006 na... Foto: SITA/AP, REED SAXON
Rok 2006: Herečka Keira Knightley Herečka Keira Knightley v roku 2006 na vyhlásení cien Americkej filmovej akadémie, keď bola prvýkrát nominovaná. Za výkon vo filme Pýcha a predsudok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #Keira Knightley #herečka #jubileá hviezd

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...