Hniezdo sa blíži do finále! Získa Norisová svoje dieťa späť?

Už len dve nedele nás delia od konca seriálu Hniezdo. Okamžite po odvysielaní prvej časti sa z novinky z produkcie RTVS stal televízny hit.

26.03.2020 10:00
Soňa Norisová Foto:
Soňa Norisová v seriáli Hniezdo.
debata

Diváci už 10 týždňov s napätím sledujú osudy rodín Važanovcov, Rozložných a Fialovcov. V popredí je osud bábätka, chlapčeka Filipka, ktorého porodila práve Kristína Važanová (Norisová). Dieťatka sa po pôrode vzdala, pretože otehotnela mimo manželstva. Filipko tak putoval do bezdetnej rodiny Rozložných, kde sa naňho citovo extrémne naviazala najmä tridsiatnička Nina Rozložná (Šafaříková).

Zuzana Kubovčíková Šebová, Katarína Šafaříková... Foto: RTVS
Zuzana Kubovčíková Šebová, Katarína Šafaříková Zuzana Kubovčíková Šebová, Katarína Šafaříková a Marek Geišberg v seriáli Hniezdo.

Neľahké osudy bezdetných párov urobili z Hniezda veľmi aktuálnu sondu do života súčasných tridsiatnikov. "Rodičovstvo je jednou z najväčších tém partnerského aj ľudského života. Preto natočiť seriál o tejto téme je obrovská zodpovednosť a celý proces si vyžaduje veľa pokory a citlivosti v prístupe,“ opísala herečka Katarína Šafaříková. Práve ona spolu s hereckým partnerom, Marekom Geišbergom, prichádzali pred kamerami do pravidelného kontaktu s niekoľkotýž­dňovými novorodencami. „Prichádzať do kontaktu s pár týždňovým bábätkom a hrať s ním je ľudsky pomerne náročná situácia, nikoho predsa nenechá novorodenec chladným, "opísala seriálová Nina.

Soňa Norisová v seriáli Hniezdo. Foto: RTVS
Soňa Norisová Soňa Norisová v seriáli Hniezdo.

Téma seriálu nenechala chladnou ani ostrieľanú herečku Soňu Norisovú, ktorá pred kamerami stvárňuje Kristínu Važanovú bojujúcu o svoje dieťa, ktorého sa vzdala pod ťarchou udalostí. Po pár dňoch si však uvedomila, že žiť bez jej tretieho dieťatka je nemožné. Priznala neveru manželovi (Bárta) aj zbytku rodiny a pustila sa do boja. Seriál vznikal počas šiestich týždňov a pre Norisovú išlo o emocionálne extrémne náročné nakrúcanie. „Emočne som sa počas práce na Hniezde naozaj natrápila,“ opísala Norisová. Zároveň dodala, že podľa jej názoru tvorcovia odviedli skvelú prácu už pri písaní scenára. „Nikdy som neodchádzala z pľacu znechutená, všetko v scenári malo svoj zmysel.“

Ktorá z dvoch žien – Nina a Kristína – sa napokon stane mamou malého Filipka navždy? Seriál ponúkne podľa Norisovej divákom prekvapivý posledný diel. „Koniec seriálu prinesie zaujímavé, nečakané rozuzlenie,“ povedala Norisová. Na to si však ešte budeme musieť chvíľu počkať.

Aký koniec seriálu by ste si želali vy, diváci? Hlasujte!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Soňa Norisová #Katarína Šafaříková #seriál Hniezdo

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...