Blond sexsymboly 80-tych rokov! Pripomeňte si Kim Wilde, Kim Basinger a ďalšie

Bo Derek, Daryl Hannah, Kim Wilde, Kim Basinger či Michelle Pfeiffer - svojou krásou očarili filmový svet, pozrite sa, ako vyzerali za mlada.

29.03.2020 10:00
debata

Kim Wilde (59), rodáčka z Londýna, sa na hudobnú scénu katapultovala svojím prvým singlom v roku 1981 – Kids in America. V tomto období ju následne preslávili hity ako „Chequered Love“ (1981), „You Came“ (1988) či „Never Trust a Stranger“. Počas svojej najväčšej slávy sa objavila aj v niekoľkých filmoch a epizódnu rolu si zahrala aj v seriáli Knight Rider (1982 – 1986).

Kim Basinger (66), americká herečka, sa preslávila na filmovom plátne už začiatkom 80-tych rokov. V roku 1983 sa objavila v bondovke Nikdy nehovor nikdy po boku Seana Conneryho. K jej sláve prispel aj erotický triler 9 a 1/2 týždňa (1986), kde si zahrala s Mickeym Rourkeom. O dva roky na to svojou krásou očarila Michaela Keatona v Batmanovi ako nádherná reportérka Vicki Vale.

Michelle Pfeiffer (61), americká herečka, na filmovom plátne očarila už v roku 1983 po boku Al Pacina v mafiánskom filme Scarface. Za úlohy v snímkach Báječní Bakerovi chlapci (1989) a Nebezpečné známosti (1988) si blondínka s krásnou tvárou vyslúžila nominácie na Oscara. Z tohto obdobia pochádza aj slávny film Čarodejnice z Eastwicku (1987), kde si zahrali spolu s ňou aj Jack Nicholson, Cher či Susan Sarandon.

Daryl Hannah (59), americká herečka, ktorej slávu v 80-tych rokoch priniesla komédia Žblnk (1984). V nej poplietla hlavu ako morská panna Tomovi Hankovi. Blond hriva a dokonalé telo z nej urobili sexsymbol. Rolu zvodkyne predviedla aj v slávnom filme Olivera Stonea Wall Street (1987) po boku hercov ako Charlie Sheen a Michael Douglas.

Bo Derek (63), modelka a herečka, rodáčka z Kalifornie, sa síce vo filme nijako výrazne nepresadila, stala sa však sexsymbolom 80-tych rokov vďaka snímke z roku 1979 s názvom „10“. V roku 1981 sa ukázala ako krásna Jane Parkerová vo filme Tarzan, opičí muž, do ktorého ju obsadil jej manžel, režisér John Derek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sexsymbol #Kim Basinger #Daryl Hannah #Bo Derek

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...