Dua Lipa určuje novinkou trendy! Môže za to No Doubt aj nostalgia...

Speváčka Dua Lipa vydala novinku Future Nostalgia. Druhý štúdiový album jednej z najväčších hviezd súčasnej hudobnej scény, ktorý vyšiel 27. marca, patrí k najočakávanejším nahrávkam roku 2020.

30.03.2020 00:00
debata
Speváčka Dua Lipa vydala nový album Future... Foto: Universal Music
Dua Lipa Speváčka Dua Lipa vydala nový album Future Nostalgia. Speváčka Dua Lipa vydala nový album Future Nostalgia.

Novinku Future Nostalgia predznamenali skladby Don't Start Now a Physical so zreteľným vplyvom disco hudby a popu 80. rokov. „Robila som rozhovor pre rádio v Las Vegas,“ spomína Dua Lipa na moment, ktorý bol určujúci pre jej ďalšie hudobné smerovanie.

„Prechádzala som sa, aby som si vyčistila hlavu, a počúvala OutKast či No Doubt a pýtala sa sama seba, čo je na tých nahrávkach príťažlivé, že sa k nim vraciam, prečo mi pripadajú, že nezostarli, ako by som mohla ten nostalgický pocit zo všetkých detských spomienok a inšpirácií premietnuť do niečoho nového a moderného,“ vysvetlila.

Len pár dní po vydaní britské médiá priniesli prvé kritiky a tie sú nanajvýš priaznivé. Recenzenti považujú album Future Nostalgia za udalosť, album je podľa nich dokonale popový. Ponúka nový pohľad na disco hudbu, definuje nový zvuk pre pop ďalšej dekády.

Atraktívne spojenie dvoch svetov zafungovalo už pri prvých singloch Don't start now a Physical. Z oboch sa stali globálne hity a inšpirovali aj ďalších interpretov ako The Weeknd či Lady Gaga, ktorí priniesli tiež nové single s podobným zvukom. V tomto smere je podľa hudobných kritikov novinka Future Nostalgia, ktorú Dua Lipa práve vydáva, určujúca a prelomová. Nový album vydal nedávno aj spomenutý The Weeknd, no napríklad speváčka Lady Gaga sa vydanie svojho albumu Chromatica rozhodla odložiť.

Nový album Dua Lipy ponúka dohromady 11 skladieb, k doterajším dvom singlom pred pár dňami pribudol aj tretí – skladba Break My Heart.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #album #návrat #inšpirácia #Dua Lipa

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...