Šok pre divákov? Ako skončí Karnasovej Marta v seriáli Hniezdo?

V nedeľu večer sa so svojou postavou Marty Fialovej rozlúči aj herečka Andrea Karnasová. Ako vnímala svoju rolu?

05.04.2020 00:00
hniezdo, seriál hniezdo, andrea karnasová,... Foto:
Andrea Karnasová a Martin Mňahončák v seriáli Hniezdo.
debata (5)

V nedeľu večer sa dočkáme rozuzlenia. Seriálový hit RTVS Hniezdo sa skončí finálnou, dvanástou časťou. Spečatia sa tak osudy rodín Važanovcov, Rozložných a Fialovcov. Popri „rozuzlení“ zápletky okolo malého Filipka sa ukončí aj vyšetrovanie smrti seriálového Petra Fialu (Marián Mitaš). Predposledná časť jemne naznačila, že so smrťou manžela môže mať čo-to do činenia jeho „polovička“, Marta (Andrea Karnasová).

„Rozuzlenie príbehu môže byť pre diváka istým spôsobom šokom, ale nerada by som viac prezrádzala,“ povedala na margo vraždy seriálového Petra Fialu herečka Andrea Karnasová. Ako ‚koniec‘ seriálovej Marty vníma ona? „Z pohľadu herečky veľmi pozitívne, pretože samotná postava Marty Fialovej bola náročná kvôli presvedčivému a úprimnému prežitiu a podaniu emócií postavy.“

Počas celého seriálu Marta vnútorne bojovala s neistotou, manželovi nedôverovala – ako sa ukázalo, celkom odôvodnene. Napriek tomu stála pri ňom… Čím Karnasovú dostal príbeh tohto vzťahu? „Láskou, ktorá bola na obidvoch stranách, aj keď to tak navonok mnohokrát nevyzeralo a komplikovanosťou vzťahu. Takéto postavy sú vždy hereckou výzvou,“ dodala.

Pri divácky úspešných projektoch sa s ich koncom zvykne okamžite skloňovať spojenie ďalšia séria. Čo by na ňu povedala Karnasová? „Teší ma vysoká sledovanosť seriálu. Považujem však tento príbeh za uzavretý a som rada, že dvanásť kvalitných dielov držalo diváka v napätí pri obrazovke,“ opísala a dodala: „Máme množstvo skúseností, kedy tzv. umelo dorábané nové série nenaplnili očakávania divákov a bola by škoda, keby rovnaký osud postihol aj tento seriál. Teším sa na nové kvalitne pripravené a nakrútené seriály, na nové príbehy. Ďakujem za Martu Fialovú.“

Svoju postavu si pred kamerou vychutnal aj Marián Mitaš, hoci scenáristi Hniezda mu nepripravili „pekný koniec“. „Páči sa mi, že to nie je len dobrá alebo zlá postava, nemusel som tam chodiť pred kamerou a mračiť sa a vrhať blesky, ani sa tupo usmievať, že: ‚Aha, ja som tu ten dobrý a pekný…‘ Je to skrátka človek, ktorý má svoje chyby, svoje slabosti, ktoré nedokáže ovládať a ktoré ho doženú až tam, kam ho doženú…,“ opísal.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrea Karnasová #seriál Hniezdo

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...