Hviezda Doktora Živaga jubiluje. Julie Christie má osemdesiat!

Detstvo spojené s čajovou plantážou, štúdium v ​​kláštornej škole či vystupovanie na striebornom plátne i na doskách, čo znamenajú svet, a tiež charitatívna činnosť - to všetko sa spája s britskou herečkou Juliou Christieovou. Popová ikona Londýna 60. rokov sa narodila 14. apríla 1940.

13.04.2020 13:58
Julie Christie Foto: ,
Herečka Julie Christie na archívnom zábere z roku 2008 z ceremoniálu cien BAFTA.
debata

Britská kráska sa narodila do rodiny majiteľa čajovníkovej plantáže a maliarky v britskej Indii, v šiestich rokoch rodina presídlila do Londýna. Pred kamerou Christie debutovala vo filme The Fast Lady (1962). Jej meno bolo tiež skloňované pri hľadaní adeptiek na stvárnenie prvej bond-girl v snímke Dr. No (1962), prednosť však dostala švajčiarska herečka Ursula Andress, podľa producentov najmä kvôli väčšiemu poprsiu.

Herečka Julie Christie na archívnom zábere z... Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia
Herečka Julie Christie na archívnom zábere z roku 1964. Herečka Julie Christie na archívnom zábere z roku 1964.

Christie si zahrala hlavné úlohy vo filmoch Doktor Živago režiséra Davida Leana alebo 451 stupňov Fahrenheita Françoise Truffauta. Najznámejšie boli však jej role vo filmoch Johna Schlesingera Ďaleko od hlučného davu a Miláčik, za ktorý dostala v roku 1965 Oscara. Na pozlátenú sošku udeľovanú americkou filmovou akadémiou bola nominovaná celkom štyrikrát, naposledy v roku 2007 za vedľajšiu úlohu ženy trpiacej Alzheimerovou chorobou v dráme Ďaleko od nej.

V 80. rokoch sa Christie objavovala vo filmoch len sporadicky. Väčšinu času venovala kampaniam proti jadrovému odpadu a boju proti týraniu zvierat.

Herečka Julie Christie na archívnom zábere z... Foto: SITA/AP, Kevork Djansezian
Herečka Julie Christie na archívnom zábere z roku 2008 z ceremoniálu cien Americkej filmovej akadémie. Herečka Julie Christie na archívnom zábere z roku 2008 z ceremoniálu cien Americkej filmovej akadémie.

V minulosti prežila sedemročný milostný románik so ženským idolom a hereckým kolegom Warrenom Beattym. Do sobáša sa jej ale nikdy príliš nechcelo. Vydala sa až v roku 2007, kedy sa jej manželom stal po takmer tridsaťročnej známosti novinár britského denníka The Guardian Duncan Campbell.

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #herečka #jubileá hviezd #Julie Christie

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...