Emma Watson oslavuje! Tu je 30 podôb krásnej a talentovanej Hermiony

Britskú herečku Emmu Watsonovú, ktorá sa narodila 15. apríla 1990, preslávila rola Hermiony Grangerovej z filmovej série o Harrym Potterovi.

15.04.2020 00:00
debata
Herečka Emma Watson na filmovej premiére Malých... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka Emma Watson v kreácii Balenciaga. Herečka Emma Watson na filmovej premiére Malých žien.

Angažuje sa tiež v právach žien a patrí ku skupine britských celebrít, ktoré založili nadáciu na podporu žien a mužov, ktorí vo svojej práci čelia sexuálnym útokom.

Narodila sa v Paríži do právnickej rodiny, záujem o herectvo prejavovala už od útleho detstva. Pred kamerou debutovala v jedenástich rokoch snímkou ​​Harry Potter a Kameň mudrcov. Jej výkon vo filme vtedy označil britský denník The Telegraph za veľkolepý. Postupne sa objavila v ďalších siedmich pokračovaniach filmovej série o rokfortskom kúzelníkovi.

Rok 2001: Herečka Emma Watson prichádza na...
Rok 2002: Herečka Emma Watson na premiére filmu...
+27Rok 2004: Herečka Emma Watson na filmovej...

V roku 2014 absolvovala Watson štúdium literatúry na renomovanej Brownovej univerzite v americkom štáte Rhode Island a v tom istom roku dostala ocenenie Britskej filmovej akadémie (BAFTA) pre najlepšieho britského umelca roka a stala sa tiež veľvyslankyňou dobrej vôle OSN pre ženy.

Po skončení potterovskej ságy si zahrala v biblickom filme Noe (2013), trilleri Kolónia (2015) či romantickom muzikálu Kráska a zviera (2017). Zatiaľ naposledy sa pred kamerou objavila vo filmovej adaptácii románu americkej spisovateľky Louisy May Alcottovej Malé ženy (2019), ktorý režírovala Greta Gerwig.

Emma Watson sa venuje tiež modelingu, v roku 2009 sa stala tvárou značky Burberry.

Záber z filmu Harry Potter a ohnivá čaša, v... Foto: SITA/AP, Warner Bros. Entertainment
FILM HARRY POTTER Záber z filmu Harry Potter a ohnivá čaša, v ktorom si zahrali ústrednú trojicu hrdinov - zľava: Emma Watson ako Hermiona Granger, Daniel Radcliffe ako Harry Potter a Rupert Grint ako Ron Weasley.
debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #film #OSN #Emma Watson #Harry Potter #jubileá hviezd

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...