Pohlreich v úplnom utajení: 24 hodín do pekla a späť

Populárny šéfkuchár sa od 24. mája vracia na slovenské televízne obrazovky v premiérovom programe, v ktorom bude opäť pomáhať reštauračným podnikom.

09.05.2020 00:00
Zdeněk Pohlreich Foto:
Maskovaný Zdeněk Pohlreich v novej šou.
debata (2)

Aj keď v týchto dňoch Zdeněk Pohlreich spolu s ďalšími kuchármi v Prahe varí pre hasičov, záchranárov či policajtov v prvej línii boja proti koronavírusu, ešte pred mimoriadnou situáciou sa opäť vrátil pred kamery, aby pomáhal ostatným podnikateľom v gastronómii.

Zmena je život, občas ale aj záchrana podnikania. Program Superšéf – 24 hodin do pekla a zpět je návratom Zdeňka Pohlreicha na obrazovky televízie Prima PLUS. Každý podnik má svojho majiteľa aj personál. Žije si svojím príbehom, ktorý sa Zdeněk pokúsi odhaliť a prísť na to, kde je pes neúspechu zakopaný, prečo podnik upadá, prečo už dochádzajú sily. Počas 24 hodín si vezme Zdeněk a jeho tím reštauráciu, ako sa hovorí, do parády. Od kuchyne až po vzhľad interiéru – nezostane kameň na kameni. To najdôležitejšie pre cestu za úspechom je však zmena myslenia a psychiky všetkých zúčastnených.

„Počas celého nakrúcania bolo veľmi zaujímavé sledovať, ako niektorí ľudia myslia po starom. Aj tí, ktorí sú mladší, než som ja. A u ktorých by som predpokladal, že budú motorom, ktorý bude veci posúvať ďalej. To platí v akomkoľvek odbore, hoci ja sa teraz bavím o gastronómii. Netvrdím, že ma to neprekvapilo. A tiež ma bavilo pracovať nielen v kuchyni, ale aj na zmene ich myslenia. Aj o tom relácia je. Mala by vliať optimizmus do žíl nielen tým, ktorí prevádzkujú reštauráciu, ale všeobecne všetkým,“ hovorí Zdeněk Pohlreich.

Počas pomerne krátkeho časového úseku, ktorý je starostlivo dodržaný, sa tak musí vykonať a podariť nielen premena priestorov reštaurácie, ale aj kuchyne, prístupu k práci a štýlu myslenia celého personálu – majiteľom počnúc a u pomocných síl v kuchyni končiac.

„Je ťažké urobiť niečo s podnikom, v ktorom sa roky ničím nepohlo. Ani nábytkom, ani spôsobom myslenia. Ale zmena je tam po tých 24 hodinách naozaj vidieť. Zrazu prevádzkovatelia reštaurácie vidia, že to ide, keď sa chce. Navyše dostanú pomocníkov do kuchyne, ktorých predtým z nejakého dôvodu odmietali, napríklad aj preto, že na nich nemali prostriedky. A ten pocit, že sú na dobrej ceste, ten je naozaj silný. To ma na celom projekte bavilo,“ dodáva Pohlreich.

Dôležitou úlohou náročnej misie je zistiť v úplnom utajení všetky informácie o prevádzke a následne so skutočnosťami oboznámiť aj hlavných aktérov. Naučiť kuchára inému prístupu k vareniu. To prebieha pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha v pojazdnej kuchyni relácie Superšéf, a dochádza tak k reštartu (ne)funkčného konceptu celej reštaurácie. Rýchlo, bez zbytočných prestojov. Čas totiž stále beží. Či podnik po tomto zásahu prežije alebo nie, je však otázkou motivácie, nadšenia a práce každého jednotlivca pôsobiaceho v podniku. Celý tím je totiž len tak silný, ako silný je jeho najslabší článok.

Program „Superšéf: 24 hodin do pekla a zpět“ uvidia diváci na obrazovkách Prima PLUS od 24. mája.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeněk Pohlreich

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....