Pandémia stopla nakrúcanie telenoviel: Nemôžu existovať bez bozkov a objatí!

Pandémia covidu-19 zastavila v Latinskej Amerike aj natáčanie obľúbených telenoviel, v ktorých nesmie chýbať objatie, bozk či bitka. Namiesto týchto melodramatických seriálov dostalo v miestnych televíziách v čase terajšej pandémie viac priestoru spravodajstvo.

11.05.2020 11:20
debata (1)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Feliz día mundial del beso! Besos de pandemia con mi @adriandelgadotv A ver.... quien por aquí con su mascarilla? Los leo #coronakiss #coronibeso

Príspevok, ktorý zdieľa Alexandra Braun (@alexandrabraunoficial),

Televízne stanice ale vysielajú tiež svoje staršie telenovely, aby divákov v ťažkých časoch rozptýlili, informovala agentúra AFP.

„Našou hlavnou starosťou je ochrana a bezpečnosť hercov i televíznych štábov. Nemožno robiť bezkontaktnú telenovelu, bez bozku, objatia, bitiek a večierkov,“ oznámilo AFP tlačové oddelenie brazílskej televízie Globo. Tá kvôli koronavírusu zastavila natáčanie štyroch telenoviel.

Aj v Kolumbii sa kvôli koronavírusu zastavilo natáčanie tohto v regióne obľúbeného televízneho žánru. „Dva veľké súkromné ​​kanály RCN a Caracol, ktoré v tomto priemysle vedú, zastavili 38 produkcií, vrátane reality šou, drám a telenoviel,“ uviedol šéf kolumbijskej mediálnej asociácie (Asomedios) Tulio Ángel Arbeláez.

Podobná je situácia v Čile, Argentíne a tiež vo Venezuele, ktorá je považovaná za „historickú veľmoc“ pokiaľ ide o telenovely. Teraz ale musela zastaviť nakrúcanie svojej aktuálne jedinej telenovely Intrigy za kamerou. „Boli sme práve uprostred natáčania, keď dorazila pandémia,“ povedala AFP herečka Alexandra Braunová (na zábere vyššie). Dodala, že sa obáva, že zastavenie natáčania ďalej zvýši emigráciu hercov aj scenáristov z Venezuely.

Čílska televízna stanica Mega na novú situáciu zareagovala natočením série Príbehy z karantény, v ktorej psychológ vedie virtuálne sedenie s ľuďmi uväznenými doma kvôli koronavírusovým obmedzeniam, napríklad s manželským párom, ktorý zažíva „ponorkovú chorobu“, či sa zdravotnou sestrou, ktorá rozpráva o úzkosti spôsobenej starostlivosťou o pacientov s covidem-19.

Guillermo Restrepo z kolumbijskej televízie RCN vidí blízku budúcnosť pesimisticky. „Svet telenovely je o blízkosti ľudí, takže nepočítam, že s natáčaním začneme skôr ako v decembri, ale skôr oveľa neskôr, až bude na túto chorobu vakcína,“ domnieva sa Restrepo.

Telenovela ako žáner je podobná takzvanej soap opere, tiež rieši najmä medziľudské vzťahy a zložité životné situácie hlavných hrdinov a nesmie v nej chýbať romantika a emócie. Na rozdiel od soap opery, v ktorej dej ani počet dielov nie je dopredu jasný a ktorá sa natáča priebežne podľa diváckeho ohlasu, má telenovela niekoľko sto dielov s dopredu jasným dejom a vysiela sa po natočení celého príbehu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #bozk #nakrúcanie #telenovela #objatie #stop #pandémia #koronavírus

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...