Nenávidený Woody Allen ako miláčik divákov v časoch korony? Tomu neuveríte...

Film Woodyho Allena Daždivý deň v New Yorku, ku ktorému sa nechcú priznávať herci a ktorého uvedenie v USA zrušilo štúdio Amazon, hoci film pôvodne podporovalo, tento týždeň priniesol najvyššiu tržbu.

16.05.2020 14:00
Woody Allen Amazon Foto:
Režisér Woody Allen na archívnom zábere.
debata

Tvrdí to server Box Office Mojo, ktorý filmové tržby mapuje. Podľa neho v čase, keď sú kiná kvôli koronavírusu v mnohých krajinách stále zavreté, zarobila snímka minulý víkend v Južnej Kórei 330 000 dolárov (8,5 milióna korún). Južná Kórea v minulých dňoch začala protikoronavírusové obmedzenia uvoľňovať.

Ako uvádza denník The Guardian, je ťažké získať informácie o tržbách, ale vyzerá to, že Daždivý deň v New Yorku si viedol najlepšie. Je ďaleko pred snímkou ​​Frčíme, ktorá v Nórsku zarobil 17 000 dolárov, aj pred francúzskym filmom Vtedy druhýkrát, ktorý sa premietal v Austrálii, kde ľudia dali za vstupenky 35 000 dolárov. V USA bol úspešný horor The Wretched, ale aj ten s tržbou 69 000 dolárov zostal ďaleko za Allenovým Daždivým dňom.

Allen má s uvedením tohto filmu ťažkosti od obnovených obvinení o zneužití dcéry Dylan Farrowovej. Režisér vinu popiera. Dylanina adoptívna matka herečka Mia Farrow z tohto činu Allena obvinila už v roku 1992. Allen bol vyšetrovaný, ale nebol obvinený.

Dylan Farrow potom zverejnila článok v denníku Los Angeles Times v decembri 2017, kedy bol film dokončený, ale ešte sa na ňom pracovalo. Jeho uvedenie v USA bolo naplánované na rok 2019, avšak štúdio Amazon uvedenie zrušilo a Allen ho zažaloval za ukončenie zmluvy.

Herci Timothée Chalamet, Rebecca Hall a Selena Gomez, ktorí vo filme hrajú, darovali veľké sumy z honorárov na charitu a Hall sa nechala počuť, že spolupráca s Allenom ľutuje. Chalamet napísal, že nemieni zo svojej práce na tomto filme zarobiť.

Film nakoniec uviedli nezávislí distribútori mimo USA, napríklad vo Francúzsku, Španielsku, Mexiku a Rusku. Premietaný bol už aj na Slovensku v septemberi minulého roka. Zatiaľ snímka zarobila 20,9 milióna dolárov a v júni ju chcú začať premietať aj v Británii.

Moderátorka Soňa Müllerová.
Moderátorka Lucia Wirthová (vpravo) na premiére...
+5Nový film Woodyho Allena Daždivý deň v New...
debata chyba
Viac na túto tému: #film #Woody Allen #zárobok #koronavírus

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...