Neuniesla takú nenávisť! Počas finále Klumovej modelingovej šou odstúpila favoritka

Finále 15. ročníka modelingovej šou Germany’s Next Topmodel bolo od tých predošlých diametrálne odlišné.

23.05.2020 00:00
debata (1)

A nielen preto, že Heidi Klum, ktorá má projekt pod palcom, sa ho mohla zúčastniť len na diaľku. Počas veľkého finále odstúpila jedna zo štvorice finalistiek – Lijana Kaggwa. Dôvod? Neuniesla nenávisť na internete.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Bald hat das Warten ein Ende! Worauf freut ihr euch heute Abend am meisten? #GNTM

Príspevok, ktorý zdieľa Germany's next Topmodel (@germanysnexttopmodel),

46-ročná „mama“ celého projektu, modelka Heidi Klum, sa prvý raz v histórii súťaže nezúčastnila finále. Dôvod je zrejmý – obmedzenia pre pandémiu, ktoré nedovolili slávnej Nemke priletieť z Los Angeles do Berlína. Po troch hodinách šou si titul Germany’s Next Topmodel vybojovala 21-ročná súťažiaca Jacky.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Jacky ist Germany's next Topmodel 2020! Herzlichen Glückwunsch zu diesem krassen Meilenstein! #GNTM @studio.bauendahl

Príspevok, ktorý zdieľa Germany's next Topmodel (@germanysnexttopmodel),

O prekvapivý moment večera sa postarala súťažiaca Lijana (24), ktorá sa dostala medzi top finálovú štvoricu. Po prvom kole a 40 minútach online prenosu z televízneho štúdia urobila vyhlásenie: „Rada by som urobila vyhlásenie proti nenávisti a zlobe na internete. Už odmietam byť potravou pre nenávistných ľudí. Odteraz počúval iba svoje srdce. Preto sa vzdávam účasti vo finále.“ Ako ozrejmila, nielen ona, ale celá jej rodina a dokonca aj jej pes sa stali terčom neúnosných útokov na sociálnych sieťach.

Práve Lijana bola najkontroverznejšou účastníčkou šou a pre svoju zložitejšiu povahu si nevytvorila priateľské vzťahy s ostatnými súťažiacimi. Aj preto sa stala terčom nepríjemných útokov na internete od začiatku šou. Fanúšikovia programu na ňu útočili a vyčítali jej falošné správanie či aroganciu. Čo sa dialo počas jej účasti v šou vďaka kyber-šikane opísala takto: „Môj život sa vďaka tomu zmenil na nočnú moru. Policajná hliadka musí prísť 10-krát denne pred môj dom v Kasseli, pretože moja adresa sa dostala medzi ľudí. Každý deň volám na kriminálku, pretože dostávam vydieračské aj výhražné listy, dokonca mi v nich hrozia smrťou.“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Heidi Klum #Germany’s Next Topmodel

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...