Arabela kontra Xénia! Krásne a také rozdielne - aké sú dnes?

V roku 1980 sa k divákom do obývačiek dostali Jana Nagyová a Dagmar Patrasová vďaka seriálu Arabela.

03.06.2020 00:00
debata

Jedna bola blond a dobrá, druhá bola čiernovláska a… menej dobrá. Takto veľmi zjednodušene možno opísať dva rozprávkové protiklady – princeznú Arabelu a Xéniu. V roku 1980 sa k divákom do obývačiek dostali tieto predstaviteľky postáv z ríše rozprávok, ktoré stvárnili herečky Jana Nagyová a Dagmar Patrasová.

Arabela, Jana Nagyová, rodáčka z Komárna, v januári oslávila 61. narodeniny. Blond farbe vlasov je verná stále, jej typický, trošku plachý úsmev zostal. Pekná Slovenka sa Arabelou stala veľmi mladá, ako 19-ročná. Akú popularitu jej práve táto rola prinesie, o tom mladučká herečka ani len nesnívala. Pritom rolu tvorcovia seriálu, páni Vorlíček a Macourek, pripravovali pre českú hviezdu Libušu Šafránkovú.

Staršia Patrasová, ktorá 64. narodeniny oslávila len nedávno, 27. apríla, zasa zostala verná svojej „princeznovskej“ farbe vlasov – stále je čiernovláskou. Svojich fanúšikov potešila aj tým, že si vytvorila účet na Instagrame, kde ju sleduje takmer 40 000 ľudí.

Jana Nagyová v roku 2018. Foto: profimedia
Jana Nagyová Jana Nagyová v roku 2018.

V 13-dielnom seriáli si zahrali osobnosti hereckej scény ako Vladimír Menšík, Stella Zázvorková, Vladimír Dlouhý, Jiří Lábus, Vlastimil Brodský, Jana Brejchová, Jiří Sovák a ďalší. Mhoní z nich už, bohužiaľ, nie sú medzi nami. V roku 2010 ako 52-ročný zomrel herec Vladimír Dlouhý, sympatický predstaviteľ Petra Majera, ktorý sa do rozprávkovej Arabely v seriáli zamiloval. Obe herečky, Jana Nagyová a Dagmar Patrasová, sa zúčastnili na jeho pohrebe.

Dagmar Patrasová na zábere z roku 2019. Foto: profimedia
Dagmar Patrasová Dagmar Patrasová na zábere z roku 2019.

Václav Vorlíček, ktorý sa pod obľúbený seriál podpísal ako režisér, by 3. júna oslávil 90 rokov. Zomrel 5. februára 2019 vo veku 88 rokov.

Bola som šťastná, že mám odstup od hereckého...
Jana Nagyová (vľavo)  a  Dagmar Patrasová na...
+4Herečka Jana Nagyová sa najviac preslávila ako...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Nagyová #Arabela #Dagmar Patrasová

+ Nebojte sa budúcnosti, budujete si ju predsa sami.
Nerobte všetko len pre peniaze, robte to preto, lebo chcete....

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...