Kramárov osud v Inkognite? Tu je konečné rozhodnutie JOJ-ky

Po dvoch týždňoch urobila televízia JOJ rozhodnutie, či bude herec Maroš Kramár za svoje správanie v Inkognite sankcionovaný.

24.06.2020 10:36
inkognito, Foto:
Za svoje nevhodné správanie v relácii Inkognito Maroš Kramár nebude sankcionovaný.
debata (15)

Začiatkom júna odvysielala televízia JOJ reláciu Inkognito s dokrútkou, na ktorej sa herec Maroš Kramár, ako jeden z členov tímu hádačov, dotýkal zadku maskérky. Tá práve v tej chvíli upravovala vzhľad iného hosťa v štúdiu. Nevhodné správanie Kramára pred kamerami okamžite spustilo vlnu kritiky a nevôle, v súvislosti s hercom sa začalo skloňovať spojenie sexuálne obťažovanie na pracovisku.

Vzápätí sa o slovo prihlásil generálny riaditeľ televízie Marcel Grega a na svojom facebooku sa k situácii vyjadril aj týmito slovami: „Aj keď v tíme Inkognita vládne po rokoch blízka priateľská atmosféra, aj tento prípad, rovnako, ako každý iný, prešetríme a kedykoľvek sa harašment na pracovisku potvrdí, postupujeme rovnako – oficiálnym upozornením a následne rozviazaním spolupráce. Odvysielanie týchto záberov osobne, aj ako televízia, považujeme za zlyhanie jednotlivcov, ktoré nekorešponduje s hodnotami, na ktorých si roky dávame záležať.“

A tak ďalší osud Maroša Kramára a jeho účinkovania v Inkognite visel istý čas vo vzduchu. S konečným stanoviskom prišla televízia JOJ až teraz. "V pondelok 8. júna odvysielala TV JOJ v relácii Inkognito dokrútku, ktorej časť môže bez dostatočného kontextu pôsobiť neslušne a nevhodne. Vedenie TV JOJ sa za odvysielanie tejto dokrútky ospravedlnilo a bolo udelené dôrazné upozornenie a poučenie zodpovedným za odvysielanie záberu. Nevhodná pasáž bola okamžite nahradená, aby sa v reprízach a internetovom archíve neopakovala.

Vedenie TV JOJ sa veľmi detailne zaoberalo samotnou situáciou na pracovisku pre podozrenie z možného konania, ktoré sa na prvý pohľad mohlo javiť ako nezlučiteľné s firemnou kultúrou TV JOJ. Po mnohých konzultáciách o.i. s dotknutými stranami, ale aj s nezávislými externými odborníkmi konštatujeme, že daná situácia nenaplnila charakter takého konania, ktoré by malo byť sankcionované," uviedla v stanovisku PR manažérka relácie, Katarína Gajdošíková. Kramár tak v tíme sledovanej relácie stopku nedostal.

Televízia JOJ sa divákom ospravedlnila za odvysielanie zostrihu po skončení Inkognita, herec však takýto krok doposiaľ neurobil.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Maroš Kramár #inkognito

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...