Nikto nevie, kedy zase pôjde do práce, hovorí Tom Hanks o nakrúcaní

V Hollywoode v súčasnosti nikto nevie, kedy sa tam obnoví filmová produkcia, ktorú pred niekoľkými mesiacmi zastavila pandémia choroby covid-19. Podľa agentúry AFP to vyhlásil herec Tom Hanks, ktorý sa sám koronavírusom tento rok v marci nakazil.

03.07.2020 13:20
Herec Tom Hanks a jeho manželka Rita Wilson. Foto: ,
Herec Tom Hanks a jeho manželka Rita Wilson.
debata

Štát Kalifornia síce v júni povolil obnoviť natáčanie, produkcia v Hollywoode ale zatiaľ stojí. Podľa časopisu Variety totiž najprv musia odborové zväzy zastupujúce členov filmových štábov, hercov či režisérov nájsť zhodu ohľadom nových bezpečnostných pravidiel, ktorými sa bude riadiť prevádzka pri natáčaní.

„Vôbec netuším, kedy pôjdem zase do práce. Nikto nevie, kedy zase pôjde do práce,“ povedal oskarový herec Hanks, známy napríklad zo snímok Forrest Gump či Philadelphia. „Ten čas príde. Len jednoducho nevieme kedy,“ dodal.

Stále je podľa neho nutné vyriešiť napríklad otázky ohľadom právnej zodpovednosti v prípade nakazenia pracovníkov pri natáčaní a nájsť spôsob, ako zamedziť šíreniu nákazy v štúdiách, kde sa v uzavretých priestoroch pohybuje veľké množstvo ľudí.

Situáciu ešte komplikuje nový rozmach nákazy v mnohých amerických štátoch vrátane Kalifornie. Okres Los Angeles v pondelok zaznamenal rekordný denný počet novonakazených od začiatku pandémie, starosta mesta Eric Garcetti preto pozastavil znovuotváranie radu podnikov vrátane kín.

Podľa Variety sa zrejme najprv začne znovu pracovať na filmoch produkovaných americkými štúdiami, ktoré sa natáčajú v zahraničí. Spoločnosť Disney napríklad natáča na Novom Zélande pokračovanie kasového trháku Avatar, ale zatiaľ nie je jasné, kedy obnoví produkciu. Už v septembri by mohlo začať nakrúcanie nového dielu série Mission: Impossible v Taliansku, v Británii sa má už cez prázdniny obnoviť práca na ďalšom filme zo sveta komiksového hrdinu Batmana alebo pokračovanie Malej morskej víly.

Tom Hanks a jeho žena Rita Wilson sa nakazili koronavírusom v Austrálii, kde herec nakrúcal film o Elvisovi Presleym. Obaja podľa Hanksoveho vyjadrenia zápasili asi desať dní s nepríjemnými symptómami covidu-19, choroba ich však neohrozila na živote.

Koronavírus tiež silne poznamenal preslávené americké nočné relácie známych komikov, ako napríklad šou Conana O'Briena či Jimmyho Kimmela. Kvôli reštrikciám sa nemôžu natáčať tradične pred živým publikom a väčšina produkčných spoločností pochybuje, že by sa relácie mohli vrátiť k obvyklému formátu pred koncom tohto roka.

Aj napriek snahe čo najrýchlejšie naštartovať ekonomiku zasiahnutú spoločenskými obmedzeniami sa tak Hollywood v dohľadnej dobe zrejme nevráti k normálnej prevádzke, kým filmový biznis nepríde s bezpečnostnými regulami, ktoré mu umožnia fungovať v značne neistom prostredí globálnej pandémie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hollywood #nakrúcanie #Tom Hanks #pandémia #koronavírus

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...