David Schwimmer sa kajá za Priateľov! Áno, chodil som s priveľa beloškami

Aktuálna diskusia o diverzite v spoločnosti otvára témy aj pri starších projektoch. A platí to aj pri seriálovom hite Priatelia.

10.07.2020 00:00
Herec David Schwimmer a jeho snúbenica Zoe... Foto: ,
Herec David Schwimmer a jeho snúbenica Zoe Buckman.
debata (26)

Jeden z jeho hrdinov, herec David Schwimmer, nedávno vyhlásil, že podľa jeho názoru chýbala diverzita pri ženách, s ktorými tvorcovia spájali jeho postavu. „Mal som pocit, že Ross by mal randiť s rôznymi ženami, ženami všetkých rás, každej farby pleti,“ uviedol pre Entertainment Tonight 53-ročný herec.

Hoci jeho postava sa počas desať rokov výroby seriálu objavila v spoločnosti svojich „priateľov“ s dvoma herečkami a afroamerickým pôvodom (hrali ich Lauren Tom a Aisha Tyler), podľa Schwimmera to nestačí.

Herec však zároveň uviedol, že je hrdý na to, ako tvorcovia sitkomu spracovali tému vzťahov párov rovnakého pohlavia. „V tomto smere urobili Priatelia výnimočné veci. Ak si pamätáte pilot, mojej postave sa rozpadá vzťah a manželka odchádza s inou ženou. Ale to, ako znázornili homosexuálne manželstvo v našej šou, to, ako sme dokázali fungovať ako rodina aj po rozvode, to bolo skvelé,“ vyhlásil David Schwimmer.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #priatelia #Afroameričania #David Schwimmer

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...