Úžasná pani Maiselová oslávila 30. Brosnahan je krásna, talentovaná... a vtipná!

Hoci jej prvá herecká skúsenosť sa odohrala pred dvadsiatkou, na úspech si musela počkať. Herečka Rachel Brosnahan ho okúsila najmä vďaka postave stand-up komičky Miriam Maiselovej v úspešnom seriáli The Marvelous Mrs. Maisel.

15.07.2020 10:35
debata
Herečka Rachel Brosnahan. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka Rachel Brosnahan. Herečka Rachel Brosnahan.

Rodáčka z Milwaukee vo Wisconsine, ktorá 12. júla oslávila okrúhle tridsiate narodeniny, začala nakrúcať spomenutý seriál z produkcie Amazonu v roku 2017. Úspech nenechal na seba dlho čakať. Skvelý scenár, vtipné a úderné dialógy, ale aj vynikajúce herecké výkony prilákali pozornosť divákov, ale aj kritikov. A Brosnahan sa stala skutočnou hviezdou seriálu, ktorá za svoj výkon získala cenu Emmy, dva Zlaté glóbusy či dve ceny Asociácie amerických hercov a jednu od Asociácie amerických kritikov.

Postava nespokojnej a zároveň pomerne rozmaznanej židovskej manželky a matky, ktorá sa rozhodne po večeroch svojím humorom urobiť kariéru vo výlučne mužskom svete stand-upovej zábavy, však nebola pre Brosnahanovú prvou veľkou televíznou príležitosťou. Mnoho fanúšikov seriálu Domček z kariet si herečku ešte pamätá z tohto seriálového hitu, ktorý neslávne poznačila aféra hlavného predstaviteľa Kevina Spaceyho.

Herečka Rachel Brosnahan v elegantnej verzii...
Herečka Rachel Brosnahan v šatách Stella...
+11Herečka Rachel Brosnahan.

Brosnahanovú pôvodne tvorcovia obsadili len do dvoch epizód, ale jej herecké umenie zaujalo tvorcov a postava dostala väčší priestor. Už za Domček z kariet získala prvú nomináciu na cenu Emmy.

Čerstvej tridsiatničke, ktorá je vydatá za dlhoročného partnera Jasona Ralpha, sa darí aj na divadelných doskách. Objavila sa napríklad v známej shakespearovskej tragédii Othello, kde si zahrala Desdemonu. Jediná oblasť, ktorá zostáva akoby nedobytá, je v tomto smere filmové plátno.

Hoci práve na ňom v roku 2009 debutovala ešte ako študentka (išlo o filme The Unborn od Michaela Baya), výraznejšia rola stále neprišla. Jej posledným filmovým počinom bola historická dráma The Courier, v ktorej si zahrala po boku Benedicta Cumberbatcha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #tridsiatka #The Marvelous Mrs. Maisel #jubileá hviezd #Rachel Brosnahan

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...