Hlas z Ľadového kráľovstva aj Gossip Girl oslavuje! Známa blondínka má 40

Je zvláštnosťou, koľko jej úloh a hereckých príležitostí je spojených len s dabingom či hovoreným slovom. Ale čerstvá štyridsiatnička Kristen Bell sa dávno predtým presadila aj herecky.

23.07.2020 11:20
debata
Herečka Kristen Bell. Foto: SITA/AP, Powers Imagery
Herečka Kristen Bell. Herečka Kristen Bell.

Rodáčka z maličkého mesta Huntington Woods v štáte Michigan sa narodila 18. júla 1980 a s herectvom začala na vysokej škole. O jej talente mali zjavne vysokú mienku, lebo čoskoro po svojom štarte na univerzite debutovala aj na doskách na Broadway. V roku 2004 sa potom stala zaujímavým nováčikom aj podľa kritikov, keď ich nadchla výkonom vo filme Grace's Choice.

Herečka Kristen Bell sa teší na príchod...
Kristen Bellová si Veroniku Marsovú zahrá aj v...
+26Herec Dax Shepard a jeho snúbenica Kristen Bell.

V rovnakom období začala Kristen Bell účinkovať aj v televíznom seriáli Veronica Mars, ktorý v tunajších končinách nezažil toľko popularity ako v USA. Práve vďaka nemu sa z Bellovej stal miláčik televíznych divákov a popularita Veronica Marsovej si vyžiadala dokonca voľné pokračovanie – najprv v podobe televízneho filmu v roku 2014 a neskôr aj obnovenia televíznej série o päť rokov neskôr.

Hoci herečke sa najprv darilo (a vlastne stále aj darí) viac v televíznom priestore, prerazila aj na filmovom plátne. Nie však len s peknou tváričkou. Dominantou je totiž jej nezameniteľný hlas.

Manželia Dax Shepard a Kristen Bell spoločne na... Foto: SITA/AP, John Shearer
Dax Shepard a Kristen Bell Manželia Dax Shepard a Kristen Bell spoločne na premiére filmu Ľadové kráľovstvo v roku 2013.

Kristen Bell v roku 2013 nahovorila princeznú Annu v megahite Ľadové kráľovstvo a následne ju diváci mohli počuť aj v pokračovaní tohto animovaného filmu či snímkach s ním spojenými ako Frozen Fever alebo Olafovo ľadové dobrodružstvo. Zaujímavosťou je, že dvojnásobná mama sprevádzala divákov svojím hlasom aj v ďalšom úspešnom projekte – seriáli Gossip Girl. Ten by sa mal vrátiť na obrazovkách HBOMax a Bell už kývla na to, že sa znovu postaví za mikrofón a načíta slová rozprávačky príbehu.

Rovnako ju čaká „hlasový“ projekt pre televíziu Amazon Prime a čoskoro by sa mala objaviť v komédii Queenpins po boku Leslie Jonesovej. Herečka je od roku 2007 partnerkou kolegu Daxa Shepharda, s ktorým si dokonca zahrali v troch snímkach (napr. Rande v Ríme), spoločne vychovávajú dve dcérky. Minulý rok dostala vlastnú hviezdu na Chodníku slávy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #kariéra #film #Kristen Bell #Ľadové kráľovstvo #Hlas #jubileá hviezd

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...