Olivia Colman: Bála som sa, že kráľovná ma vidí a nebudem sa jej páčiť

Herečka Olivia Colman má doma Oscara, ale aj sošku Zlatý glóbus. Tú druhú získala za svoj výkon v seriáli The Crown o osudoch britskej kráľovskej rodiny a predovšetkým jej hlavy, kráľovnej Alžbety II.

18.08.2020 00:00
debata
Herečka Olivia Colman v kreácii Stella McCartney. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Olivia Colman v kreácii Stella McCartney. Herečka Olivia Colman v kreácii Stella McCartney.

Colman v tretej a štvrtej sérii stvárnila samotnú panovníčku a pre TheMirror.co.uk iba nedávno priznala, že pracovať na takejto postave je pre herca ošemetné a prináša to veľa pochybností, ale aj strachu. „Je omnoho ťažšie hrať ľudí, o ktorých má verejnosť nejaký obraz, nejakú konkrétnu predstavu,“ uviedla Colman pre noviny.

„A ešte ťažším to robí fakt, ak ide o človeka, ktorý stále žije. Je tam obrovský tlak, že ak hráte niekoho, kto je ešte nažive, bojíte sa, že váš výkon uvidí a nebude sa mu to páčiť,“ komentovala Colman. S humorom priznala, že hlavou sa jej preháňali myšlienky o tom, ako si kráľovná Alžbeta II. sadne k televízoru a pozrie si seriál.

„Pýtala som sa seba samej, čo sa stane, keď uvidí mňa. Možno si bude myslieť, že moja interpretácia je úplne nesprávna. A preladí na iný program,“ prezradila držiteľka Oscara, ktorá pozlátenú sošku tiež získala za stvárnenie britskej panovníčky.

zväčšiť V tretej a štvrtej sérii Alžbetu II. stvárňuje... Foto: Netflix
olivia colman, the crown, crown, koruna, V tretej a štvrtej sérii Alžbetu II. stvárňuje herečka Olivia Colman.

V tomto prípade však išlo o kráľovnú Annu, ktorej tragický osud bol spojený s množstvom neúspešných tehotenstiev a psychickými problémami s tým súvisiacimi.

Colman sa v seriáli The Crown objavila v úlohe kráľovnej Alžbety v tretej a štvrtej sérii, mladú panovníčku pred ňou dve série hrala jej krajanka Claire Foy. Ako uviedli tvorcovia, v plánovanom závere projektu, dvoch ďalších sériách, rolu kráľovnej získala herečka Imelda Staunton, ktorá tak nahradí práve Colmanovú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #strach #kráľovná Alžbeta II. #Olivia Colman

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...