Tenet v kinách bodoval aj napriek pandémii! Tržby? Sú miliónové...

Nový film Tenet z dielne režiséra Christophera Nolana si počas prvého víkendu po medzinárodnej premiére neviedol vôbec zle, keď sa podľa prvých odhadov v 41 krajinách na vstupnom vybralo okolo 53 miliónov dolárov (bezmála 1,2 miliardy Sk). V nedeľu o tom informovali americké médiá.

01.09.2020 00:00
Herci Robert Pattinson (vľavo) a John David... Foto: ,
Herci Robert Pattinson (vľavo) a John David Washington na zábere z filmu Tenet.
debata

Tenet čoby jeden z prvých hollywoodskych trhákov uvedených do kín od začiatku pandémie má otestovať možnosti na výrazne zmenenom poli filmových premietaní. V Spojených štátoch je prevádzka kín stále obmedzená a nový Nolanov počin sa týždeň pred uvedením na „domácej“ scéne začal premietať v európskych krajinách, v Kanade, v Južnej Kórei či Saudskej Arábii. S prvými výsledkami je spoločnosť Warner Bros. Pictures Group podľa vyhlásenia svojho šéfa Tobyho Emmericha spokojná.

„Máme za sebou fantastický štart na medzinárodnom poli a nemohli by sme byť šťastnejší,“ uviedol. „Vzhľadom k bezprecedentným okolnostiam tejto globálnej premiéry si uvedomujeme, že bežíme maratón, nie šprint, a tešíme sa na dlhú globálnu výdrž tohto filmu v nasledujúcich týždňoch,“ citovala Emmericha agentúra AP.

Herec John David Washington na zábere z filmu... Foto: SITA/AP, Melinda Sue Gordon
Herec John David Washington na zábere z filmu Tenet. Herec John David Washington na zábere z filmu Tenet.

Napríklad magazín Variety víkendové tržby Tenet hodnotí ako „prekvapivo silný debut“, zatiaľ čo Hollywood Reporter píše o „víťazstve pre tradíciu chodenia do kín v ére covidu-19“.

V deviatich krajinách údajne akčná dráma s prvkami cestovania v čase prekonala v príjmoch zo vstupného všetky predchádzajúce Nolanove diela. V Británii tvorili peniaze minuté za lístky na Tenet 74 percent všetkých príjmov kín na vstupnom, uvádza Warner Bros.

V kinosálach pritom stále platia opatrenia na zabezpečenie rozstupov medzi divákmi, prevádzkovatelia od nich tiež vyžadujú používanie rúšok. V Spojených štátoch potom na niektorých miestach kiná zostávajú zatvorené, vrátane najľudnatejšieho štátu Kalifornia. Americká premiéra filmu Tenet je však naplánovaná na tento štvrtok, film tento týždeň vstúpi aj do kín v Číne a Rusku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tržby #kiná #návštevnosť kín #pandémia #koronavírus #Tenet

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...