Benátky ožijú festivalom aj v časoch pandémie. Rúško? Povinná výbava!

V talianskych Benátkach sa v stredu začína filmový festival, ktorý je prvou veľkou medzinárodnou filmovou prehliadkou usporiadanú nevirtuálne od začiatku pandémie covidu-19.

02.09.2020 10:45
debata
Herečka Anna Foglietta pózovala na otvorení 77.... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Herečka Anna Foglietta pózovala na otvorení filmového festivalu v Benátkach, ktorý má tento rok pre pandémiu koronavírusu zmenenú podobu. Herečka Anna Foglietta pózovala na otvorení 77. ročníka filmového festivalu v Benátkach, ktorý má tento rok pre pandémiu koronavírusu zmenenú podobu.

Práve pandémia však prinesie množstvo zmien, pričom samotný festival potrvá do 12. septembra, privíta menej celebrít aj návštevníkov, ktorí budú musieť v celom areáli nosiť rúška a dodržiavať ďalšie pravidlá, o ktorých pred rokom na benátskom Lide nemal nikto ani tušenia.

Návštevníkom tohtoročného festivalu v Benátkach budú tiež pri vchode skenery merať teplotu, v sálach budú voľné miesta kvôli dodržiavaniu bezpečnej vzdialenosti a vstupenky bude možné kúpiť len cez internet.

Herečka Anna Foglietta pózovala na otvorení... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Anna Foglietta Herečka Anna Foglietta pózovala na otvorení filmového festivalu v Benátkach, ktorý má tento rok pre pandémiu koronavírusu zmenenú podobu.

Na programe je o niečo menej filmov aj sekcií a festival bude európskejší. Väčšie zastúpenie bude mať aj talianska kinematografia a festival sa prvýkrát po 11 rokoch začne talianskym filmom.

O hlavnú cenu Zlatého leva sa bude uchádzať 18 filmov, z toho osem režírovaných ženami. Už v utorok sa pred objektívmi objavila na červenom koberci talianska herečka a moderátorka Anna Foglietta, ktorá bude sprevádzať slávnostným otvorením. Utorňajšie pózovanie sa nezaobišlo bez ochranného rúška, to si však plavovláska na chvíľu tiež odložila, aby v dostatočnej vzdialenosti od fotografov zapózovala aj s úsmevom.

Herečka a moderátorka Anna Foglietta pózovala... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Herečka Anna Foglietta pózovala na otvorení filmového festivalu v Benátkach, ktorý má tento rok pre pandémiu koronavírusu zmenenú podobu. Herečka a moderátorka Anna Foglietta pózovala na otvorení filmového festivalu v Benátkach, ktorý má tento rok pre pandémiu koronavírusu zmenenú podobu.

S ochrannými rúškami dorazili do mesta na vode aj prvé hviezdy, medzi nimi napríklad herečky Tilda Swinton a Cate Blanchett či domáci herec Adriano Giannini.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Benátky #filmový festival #štart #opatrenia #ochranné rúška

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...