Rozdali ceny OTO! Prekvapiví víťazi sú Kavaschová či Za sklom, Hudák opäť Absolútny

Zvyčajne sa vyhlásenie cien televíznej ankety OTO koná na jar, tento rok však plány zhatila pandémia koronavírusu. Sošky popularity však svojich majiteľov našli počas sobotňajšieho večera.

05.09.2020 22:54 , aktualizované: 06.09.2020 08:28
debata (40)
zväčšiť Marianna Ďurianová z RTVS si odnášala sošku OTO... Foto: Milan Krupčík/RTVS
Marianna Ďurianová z RTVS si odnášala sošku OTO ako najlepšia moderátorka športu. Marianna Ďurianová z RTVS si odnášala sošku OTO ako najlepšia moderátorka športu.

Počas slávnostného vyhlásenia v priamom prenose sa rozdávali trofeje pre najobľúbenejšie tváre z televíznej obrazovky. Niektoré boli prítomné priamo v priestoroch novej budovy SND, niektoré sa s tvorcami prenosu vysielaného na RTVS spájali prostredníctvom telemostov či z vlastných pracovísk. Dôvodom bolo, samozrejme, zdecimovať riziko nákazy a dodržiavať bezpečnostné opatrenia.

Cenu odovzdávali aj hokejoví fešáci Marián...
Producent Ján Mojto (vľavo) vstúpil do Siene...
+22Aj tvár televízneho spravodajstva RTVS Janette...

Odhliadnuc od nich sa však diváci dočkali už tradičných dokrútok, obľúbených a občas aj opozeraných tvárí a viac-menej tradičného prístupu tvorcov k tomuto zábavnému programu. Mená víťazov aj tento rok prekvapili len v pár prípadoch. Mnohé televízne tváre si totiž svoju „dominanciu“ na rebríčku popularitu udržiavajú už niekoľko rokov.

Do tejto kategórie patrí najmä moderátorka Adela Vinczeová, ktorá sa stala najobľúbenejšou moderátorkou televíznych programov. V moderátorských kategóriach nebolo novinkou ani meno Marianny Ďurianovej, hoci tá sa k svojmu triumfu (ako moderátorka športových programov) vrátila po dlhšej prestávke. A už za inú televíziu. Kedysi totiž zbierala ceny ako markízačka, teraz kope za RTVS.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Dakujem vam priatelia❤️❤️❤️❤️❤️vsetkym za vasu lasku a podporu

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Kavaschová (@donda_kawa),

Verejnoprávna televízia, ktorá program naživo vysielala, si domov brala ešte niekoľko sošiek. Jedna prischla Marcelovi Merčiakovi ako najlepšiemu športovému komentátorovi a druhá Janette Štefánkovej, ktorá bodovala ako najlepšia moderátorka spravodajstva. Dominanciu tvárí z RTVS vyvážili aspoň reportérske „hviezdy“ z komerčných televízií. Osobnosťou televíznej publicistiky sa znovu stala Kristína Kövešová z TV Markíza a jojkár Jozef Kubáni bodoval ako najlepší redaktor spravodajstva.

Ocenená moderátorka spravodajstva Janette... Foto: Milan Krupčík/RTVS
Ocenená moderátorka spravodajstva Janette Štefánková. Ocenená moderátorka spravodajstva Janette Štefánková.

Televízna anketa neobchádza vo svojom hlasovaní ani televízne projekty, či už zábavného žánru alebo seriály. Vo výsledkoch za rok 2019 sa najviac darilo jojkárskemu seriálu Za sklom 3 (Seriál roka) a tiež jojkárskemu Inkognitu (Zábavný program roka). Tomáš Maštalír, ktorý si v projekte Za sklom zahral, získal cenu pre najobľúbenejšieho herca. V ženskej kategórii sa darilo Dominike Kavaschovej, ktorá si cenu vyslúžila nepochybne pre popularitu Oteckov.

Najmä vďaka Inkognitu sa určite darí už roky v ankete aj Michalovi Hudákovi. Ten sa stal opäť zabávačom roka, podobne ako minulý rok. A podobne obhájil aj titul Absolútneho OTA, ktorý prináleží televíznej tvári s najvyšším počtom hlasov od hlasujúcich divákov. Obhájenie titulov si na konto pripísali aj raper Kali a speváčka Sima Martausová.

zväčšiť Cenu odovzdávali aj hokejoví fešáci Marián... Foto: Milan Krupčík/RTVS
Cenu odovzdávali aj hokejoví fešáci Marián Gáborík (vľavo) a Boris Valábik. Cenu odovzdávali aj hokejoví fešáci Marián Gáborík (vľavo) a Boris Valábik.

Titul program roka si však tentoraz odnáša televízia Markíza so svojím počinom Tvoja tvár znie povedome, minulý rok bodovala RTVS s programom Zem spieva.

Ceny OTO za rok 2019

  • Komentátor športu: Marcel Merčiak
  • Moderátor/-ka športu: Mariana Ďurianová
  • Redaktor/-ka spravodajstva: Jozef Kubáni
  • Moderátor spravodajstva: Janette Štefánková
  • Zábavný program: Inkognito
  • Osobnosť tv publicistiky: Kristína Kövešová
  • Moderátor tv programov: Adela Vinczeová
  • Seriál roka: Za sklom 3
  • Hudobná skupina: Peter Bič Project
  • Speváčka: Sima Martausová
  • Spevák: Kali
  • Zabávač: Michal Hudák
  • Herečka: Dominika Kavaschová
  • Herec: Tomáš Maštalír
  • Sieň slávy: Ján Mojto
  • Program roka: Tvoja tvár znie povedome
  • Absolútny OTO: Michal Hudák

© Autorské práva vyhradené

40 debata chyba
Viac na túto tému: #víťaz #Michal Hudák #Tomáš Maštalír #OTO #televízna anketa #Tvoja tvár znie povedome #Za sklom #Adela Vinczeová

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...