SuperStar 2: V Hniezde sa trénuje aj polihuje

Prípravami na prvý finálový večer už naplno žije príbytok súťažiacich druhej série SuperStar. V Hviezdnom hniezde od pondelka býva spoločne desať finalistov a na návštevu k nim sem-tam zablúdia aj dve kandidátky na Divokú kartu.

02.02.2006 00:30
debata

Hneď v úvode našej návštevy sme prichytili desaťčlennú zostavu pri raňajkách. Tie by síce mali podľa časového harmonogramu absolvovať všetci už o ôsmej ráno, nejaké to meškanie však nikomu neprekáža. Chlapci sa už prebrali, dievčatá utekajú pred našim objektívom do kúpeľne – aby vraj vyzerali trochu k svetu.

„Dnes nás čaká nácvik a natáčanie dokrútok do finále, kde predstavíme pesničku, ktorú sme si vybrali,“ prezrádza nám Barbora Balúchová, ktorá je hneď prvou v poradí speváckeho nácviku. Do „hniezda“ medzitým zavítala aj hlasová pedagogička Alena Čermáková, ktorá sa starala už o hlasivky a techniku minuloročných finalistov. „Nerada by som porovnávala dva ročníky. Každý bol niečím iný. Jedno však môžem povedať. Minulý rok dievčatá výrazne predčili chlapcov, tento rok je to omnoho vyrovnanejšie,“ vysvetľuje nám Čermáková, ktorá musí za deň zvládnuť celú desiatku.

Problém je s Lenkou „Kvaki“ Kvakovou. Tá je totiž chorá a má strach, či prvý finálový večer zvládne bez problémov. Zvyšok partie ju utešuje. V prvom kole s názvom Môj pop-idol však niekto vypadnúť musí. Otázke, kto by to mohol byť, sa všetci svedomito a diplomaticky vyhýbajú. Jediný, koho táto dilema netrápi, sú dve kandidátky na Divokú kartu Alexandra Okálová a Petre Kepeňová. Ich šance do finále sú 50 na 50 a tak si zatiaľ z priazne divákov nerobia ťažkú hlavu. Aj ony tak ako zvyšok domu na kopci oproti budove STV však cvičia pesničku na finálový večer.

Ale myslieť celý deň len na hudbu? To sa nedá. Dôkazom je aj Peter Bažík, ktorý sa nám predviedol ako zručný futbalista. Vo chvíli voľna trénuje s malou loptou v suteréne pri bazéne. Ostatní chlapci zatiaľ lenivo polihujú, čaká ich vraj ešte náročný zvyšok týždňa. Kuchár začína variť obed, my sme stihli absolvovať online-rozhovor, nafotiť desiatky záberov, s každým prehodiť pár slov a odkukať trochu zo života nových „superstárov“. Útržky z neho si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii. A zopár „písomných informácií“ určite ešte prinesieme. Veď Superstar sa len začína…

debata chyba

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....