Show Jana Krause má 10 rokov! Medzi najčastejších hostí patril Rytmus, nechýbala ani Čaputová

Prvý diel Show Jana Krause mohli diváci vidieť 3. septembra 2010 a svoje jubileum oslavuje štartom premiérových dielov.

10.09.2020 00:00
Zuzana Čaputová, jan kraus Foto:
Prezidentka Zuzana Čaputová v relácii Show Jana Krause.
debata

Tie slovenským divákom vždy v stredu večer prináša televízny kanál Prima PLUS. Počas existencie programu sa na dvoch červených pohovkách vystriedalo vyše 1 500 významných či zaujímavých hostí.

Prvými hosťami relácie boli vtedajší minister dopravy Vít Bárta, speváčka skupiny Toxique Klára Vytisková a fakír Petr Fiedor. Medzi tými, ktorí sa v relácii objavovali najčastejšie, patrí Rytmus (4×) a Tomáš Řepka (3×). Program sa okrem Česka a Slovenska natáčal aj v Miláne, Londýne a New Yorku. Premiérové ​​diely Show Jana Krause uvidia diváci kanálu Prima PLUS od 9. septembra vždy v stredu o 20.15 h.

Právom sa late night talk show označuje za kráľovský formát, ktorého výnimočnosť spočíva v tom, že vedľa prezidenta Václava Havla, bývalej ministerky zahraničných vecí USA Madeleine Albrightovej alebo amerického moderátora Larryho Kinga usadne pokojne aj bezdomovec Karim, Vinnetou z Husinca Jaroslav Maryška alebo pornoherečka Paris Wilton. Medzi najzaujímavejšie počiny relácie patrí cesta za Josefom Mašínom do Nemecka a stretnutie s ním. Nezabudnuteľný je rozhovor s Jiřím Bradym, ktorý prešiel dvoma koncentračnými tábormi, rovnako ako pohľad zblízka a netradične na prezidentských kandidátov Česka. Program divákov zoznámil s množstvom doktorov, vedcov, ale aj s obyčajnými ľuďmi. Ukázal im tiež aktuálnych hrdinov, ako keď sa z olympiády vrátila Ester Ledecká a priviezla dve medaily alebo keď do SJK zavítal statočný lekár Tomáš Šebek, ktorý jazdí na zahraničné misie.

Bezpochyby zábavným hosťom bol filmový producent Gene Deitch, a nemožno zabudnúť ani na Bolka Polívku, na slovenských prezidentov Andreja Kiska a Zuzanu Čaputovú, Karla Schwarzenberga, Patrika Hartla, Rytmusa, Tomáša Klusa, Miroslava Donutila či manželov Pohlreichovcov.

Moderátor Jan Kraus zhŕňa dekádu vysielania takto: „Tešilo ma spolupracovať tých desať rokov s Primou. Mohol som robiť, čo mám najradšej, v dobrých podmienkach a najmä slobodne. Prima podporila aj niektoré extravagancie, ako bolo natáčanie v zahraničí, v Ostrave a podobne.“

Na Facebooku má profil relácie vyše 55 000 fanúšikov. Kanál Show Jana Krausa na YouTube zaznamenal za dobu existencie viac ako 380 miliónov pozretí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Show Jana Krause

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...