27 minút smiechu! Ženská pomsta od Rapoša a Vejmělkovej má cenný triumf

Nový film Dušana Rapoša Ženská pomsta získal na 42. ročníku Festivalu českej filmovej komédie, ktorý sa konal 13. až 19. septembra v Novom Měste nad Metují, hlavnú cenu divákov Novoměstský hrnec smíchu.

23.09.2020 16:49
debata
Režisér Dušan Rapoš s cenou Novoměstký hrnec... Foto: Soul for Show
Režisér Dušan Rapoš s cenou Novoměstký hrnec smíchu. Režisér Dušan Rapoš s cenou Novoměstký hrnec smíchu.

O ocenenie súťažilo 12 filmových komédií, medzi nimi tituly Posledná aristokratka, Chlap na střídačku, Ženská na vrchole, ale aj novinka Štěstí je krásná věc.

„Dôležitou kategóriou festivalu je divácka súťaž, v ktorej rozhoduje dĺžka času, počas ktorého sa diváci v kine v priebehu filmu smejú. Všetko sa starostlivo meria a zapisuje a film s najdlhším časovým úsekom smiechu získava cenu divákov Novoměstský hrnec smíchu,“ vysvetlila Adriána Čahojová, PR manažérka ocenenej komédie z dielne režisérsko-producentského tandemu Dušan Rapoš, Petr Šiška a scenáristka Eva Vejmělková.

„Počas Ženskej pomsty diváci presmiali viac než 27 minút filmu,“ dodala k snímke o troch ženách, ktoré spojí rovnaký osud – nevera manželov. Zahrali si v nej Mahulena Bočanová, Eva Vejmělková, Miroslav Etzler, Robert Jašków a Petr Rychlý.

Video

Cenu Novoměstský hrnec smíchu si na festivale osobne prevzal Rapoš, ktorý má na svojom konte snímky Utekajme, už ide!, Rabaka, Fontána pre Zuzanu či rozprávku Keď draka bolí hlava. „Je to pre náš tvorivo-realizačný tím potvrdenie, že naša práca mala zmysel. Ako kedysi povedal Chaplin – Nie je ťažké ľudí v kine rozplakať, ale je veľmi ťažké ľudí rozosmiať. Sme radi, že sa nám to podarilo,“ komentoval ocenenie režisér Ženskej pomsty.

Jeho pohľad na mužskú krízu stredného veku a oslava ženskej solidarity a priateľstva je v kinách od 10. septembra.

Ústredné trio ženských hrdiniek filmu Ženská... Foto: Magicbox Slovakia
Ústredné trio ženských hrdiniek filmu Ženská pomsta - zľava: Jana Paulová, Mahulena Bočanová a Eva Vejmělková. Ústredné trio ženských hrdiniek filmu Ženská pomsta - zľava: Jana Paulová, Mahulena Bočanová a Eva Vejmělková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #víťazstvo #Eva Vejmělková #Dušan Rapoš #Ženská pomsta

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...