Krásnu blondínku z Fantomasa si pamätáte! Oslavuje 85, pozrite sa, ako vyzerá

Francúzska herečka Mylene Demongeot, ktorá 29. septembra oslavuje 85. narodeniny, sa preslávila hlavne ako Mylady z Troch mušketierov zo 60. rokov alebo zo série filmov o Fantomasovi.

29.09.2020 00:00
Jean Marais a Mylene Demongeot Foto:
Jean Marais a Mylene Demongeot v roku 1964 vo filme o Fantomasovi.
debata (2)

V nich hrala spolu s Jeanom Maraisom a Louisom de Funésom. Krásna blondínka, ktorá počas svojej kariéry nakrútila vyše 70 filmov, písala tiež stĺpčeky pre rádio a je aj autorkou niekoľkých kníh.

Rodáčka z Nice (1935), vlastným menom Marie-Helene Demongeotová, začala filmovať ako 17-ročná. Keď mala dvadsať, upozornila na seba rolou Abigail v Čarodejniciach zo Salemu, kde boli jej partnermi veľké hviezdy ako Simone Signoret a Yves Montand. Demongeot si ďalej zahrala vo filmoch Vojna policajtov (2004), Láska na prenájom (2006) či naposledy v snímke Bozk od Beatrice (2017). V ňom sa pred kamerami stretla s Catherine Deneuve.

Mylene Demongeot na aktuálnom zábere, zo... Foto: Profimedia
Mylene Demongeot Mylene Demongeot na aktuálnom zábere, zo septembra 2020.

Herečka, ktorá bola v 50-tych a 60-tych rokoch vo Francúzsku považovaná za sexsymbol, bola dva razy vydatá, jej druhým manželom bol od roku 1968 režisér Mark Simenon, syn známeho spisovateľa detektívnych príbehov Georgesa Simenona. Ovdovela v roku 1999, ich manželstvo bolo bezdetné.

Vo Francúzsku je stále spoločensky aktívna. Naposledy sa objavila na verejnosti začiatkom septembra, kedy sa ukázala na otvorení výstavy v Paríži. Blond vlasy má stále, i keď ich dĺžka je už oveľa kratšia ako v časoch jej najväčšej slávy.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #Mylene Demongeot

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...